U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Krachtig herstel Europese economie
FRANKFURT, 14 AUG. De Europese Centrale Bank rekent op een krachtig herstel van de Europese economie aan de vooravond van de eeuwwisseling. "Europa zal met een beduidend sterkere groei het jaar 2000 ingaan." Dat zegt Otmar Issing, de Duitse chef-econoom bij de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt en rechterhand van bankpresident Wim Duisenberg. Issing, die jarenlang deel uitmaakte van de directie van de Bundesbank, geldt als de belangrijkste econoom in Europa.

Onderzoek naar beursfraude in oktober klaar
AMSTERDAM, 14 AUG. Het grote onderzoek van justitie naar de beursfraude, de 'Operatie Clickfonds', zal eind oktober afgerond zijn. Het Openbaar Ministerie zal vervolgens, zeker in de zaken tegen de vier hoofdverdachten, niet alleen fiscale overtredingen, maar ook delicten als misbruik van voorwetenschap, betaling van steekpenningen en lidmaatschap van een criminele organisatie voor de rechter brengen. Dat zegt verantwoordelijk hoofdofficier van justitie mr. J. Vrakking.

Nieuwe kans Erbakan in Turkse politiek
ANKARA, 14 AUG. Necmettin Erbakan kan terugkeren in de actieve politiek na een akkoord tussen de Turkse regering en de moslim-fundamentalisten in het parlement. Het Constitutionele Hof bepaalde vorig jaar dat Erbakan vijf jaar niet aan politiek mocht doen omdat zijn (inmiddels verboden) moslim-fundamentalistische Welvaartspartij het seculiere bestel van Turkije zou ondermijnen.

Joodse voorman Bubis overleden
FRANKFURT, 14 AUG. Ignaz Bubis, die grote bekendheid kreeg als de leider van de joodse gemeenschap in Duitsland, is gisteren na een kort ziekbed op 72-jarige leeftijd overleden.

Feyenoord wint van Den Bosch
DEN BOSCH, 14 AUG. Titelhouder Feyenoord heeft gisteren zijn eerste competitiewedstrijd van dit voetbalseizoen met 4-0 gewonnen van FC Den Bosch. Scheidsrechter Dick Jol onderbrak de wedstrijd tien minuten omdat hij door Bossche supporters werd uitgescholden.

Uitstel van acties in Suriname
PARAMARIBO, 14 AUG. Vakbondsleider Fred Derby heeft de acties tegen de regering-Wijdenbosch opgeschort. De stakingen en straatprotesten vonden tot dusver weinig weerklank in Suriname.

Gunstige cijfers economie VS
NEW YORK, 14 AUG. De producentenprijzen in de VS stegen in juli minder dan verwacht. Afnemende vrees onder beleggers voor een renteverhoging stuwde de financiële markten omhoog.

Vragen EU over Frans veevoer
BRUSSEL, 14 AUG. De Europese Commissie heeft Frankrijk opheldering gevraagd over berichten dat rioolslib zou zijn verwerkt in veevoeder. Gebruik van rioolslib in veevoeder is sinds 1991 in de EU verboden wegens de grote risico's voor de volksgezondheid.

Nederland werft actief op Antillen
WILLEMSTAD, 14 AUG. Curaçaose ziekenhuizen en zorginstellingen voelen zich machteloos door het aanhoudende vertrek van gekwalificeerd personeel naar Nederland. Nederlandse uitzendbureaus werven actief Antillianen via advertenties in lokale kranten.

Jaar cel voor relschoppers
ROTTERDAM, 14 AUG. De Rotterdamse rechtbank heeft gisteren twee mannen veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan respectievelijk drie en vier maanden voorwaardelijk. Zij namen deel aan de rellen tijdens het kampioensfeest van Feyenoord op 25 april.


NRC Webpagina's
14 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)