U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitser kan op Internet Mein Kampf kopen
Mein Kampf, het beruchte boek van Adolf Hitler, is in Duitsland verboden, maar via Internet met een paar muisklikjes overal ter wereld te koop.

Media in Kosovo en Servië hebben Westerse hulp nodig
De wederopbouw van Servië en Kosovo kan alleen slagen als het Westen de onafhankelijke media in deze gebieden steunt, menen Judit Neurink, Paul Staal en Hans Verploeg. Alleen zo kan voorkomen worden dat Balkan-politici de media opnieuw gebruiken om haat en verderf te zaaien.

Abonnee op nieuwe diensten is goud waard
Wat is de klant waard? Voor een abonnee op De Telegraaf wordt op de beurs zo'n tweeduizend gulden betaald. Een klant van het Britse Freeserve, dat gratis Internet aanbiedt, is vijfduizend gulden waard en een abonnee van Libertel bijna het dubbele.

Linux steelt show op beurs in Siliconvalley
Een drukbezochte Linuxbeurs in een Californisch zalencomplex dat eigenlijk alweer te klein is. Dat bewijst deze week het succes van dit gratis besturingssysteem dat de wereld probeert te veroveren.

Getronics: millennium treft markt nauwelijks
Getronics verwacht dat de bestedingen aan informatie- en communicatietechnologie in Europa de tweede helft van dit jaar ondanks de problematiek rond de millenniumwisseling blijven toenemen. Alleen in de verkoop van software en nieuwe systemen voorziet bestuursvoorzitter C. van Luijk een bescheiden afname van de groei. Dat zei hij vanmorgen bij de presentatie van de halfjaarcijfers van het automatiseringsbedrijf.

Taxatiefout (2)
De eerste aflevering van Taxatiefout stond op 12 november vorig jaar op deze pagina en begon aldus: "Het gebeurt weleens: nog voor een boek goed en wel verschenen, laat staan gelezen is, hebben mensen, vaak zij die denken verstand van het onderwerp te hebben, er een mening over." Dat was half jaren zeventig het geval toen de aanleiding voor het zogeheten China-debat, Ombres Chinoises van Simon Leys, nog in vertaling moest verschijnen (Frans was toen al moeilijk) terwijl China- watchers hier te lande elkaar al geruime tijd te vuur en te zwaard bestreden. Zo fel gaat het er nu niet aan toe, maar het is geestig dat, nog voor iemand officieel is aangezocht de biografie te schrijven over Loe de Jong, sommigen al weten wat er in moet staan en vooral wat voor boek het niet moet worden.

Tulip weer naar beurs
Computerfabrikant Tulip hoopt over enkele weken de notering aan de Amsterdamse effectenbeurs terug te hebben. Het Bossche bedrijf zit al sinds april vorig jaar op het strafbankje van de beurs nadat het in zwaar weer was terechtgekomen. Aanvankelijk dacht Tulip voor de zomer weer een notering te hebben. "De adviseurs stelden veel meer vragen dan we hadden verwacht", aldus algemeen directeur H. van Helden. Het computerbedrijf boekte in de eerste helft van dit jaar een verlies van 2,8 miljoen op een omzet van bijna 100 miljoen gulden. Vorig jaar boekte het bedrijf een verlies van 39 miljoen gulden. Tulip verwacht dit jaar echter met een positief resultaat af te sluiten.

Softbank in samenwerking met Microsoft
Het Japanse IT-bedrijf Softbank gaat in samenwerking met Microsoft en het electriciteitsbedrijf van Tokio (Tepco) draadloze internetaansluitingen aanbieden waarmee de hoge kosten van Japanse telefoondiensten kunnen worden omzeild. Via het nieuwe systeem zal de abonnee voor 40 50 gulden per maand onbeperkte toegang krijgen tot 'het net'. Ter vergelijking: telefoonmaatschappij NTT denkt aan een abonnement met onbeperkte toegang voor zo'n 170 gulden per maand. Het draadloze net zal werken via antennes die in de gehele regio Tokio worden neergezet en worden aangesloten op het glasvezelnet van Tepco. De diensten moeten begin volgend jaar beginnen. (Hans van der Lugt, Tokio)

BSkyB boekt verlies
Het betaaltelevisieconcern British Sky Broadcasting (BSkyB), eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft in zijn gebroken boekjaar een verlies voor belasting geleden van 388 miljoen pond sterling (1,28 miljard gulden), tegen een winst van 271 miljoen pond het jaar tevoren. Exclusief incidentele posten boekte het concern conform verwachtingen een winst voor belasting van 73 miljoen pond. De omzet steeg met 8 procent tot 1,5 miljard pond. (AFP)


Nederland fietsland kan natuurlijk niet meer zonder de ultieme fietssite. Onder www.123fiets.nl hebben zich producenten en dealers van fietsen verzameld, en wordt informatie gegeven over 'gewone' fietsen, racefietsen, ligfietsen en hun onderdelen. Wie de technische informatie overbodig vindt, kan via 123fiets ook de mooiste fietsroutes vinden en fietsvakanties boeken. Verder de uitslagen van wielerwedstrijden en een verzameling nieuwsgroepen.

NRC Webpagina's
12 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)