U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pakistan beschiet Indiase helikopters
NEW DELHI, 12 AUG. De spanningen tussen India en Pakistan zijn opnieuw hoog opgelopen nadat volgens de Indiase regering gistermiddag drie Indiase helikopters zijn beschoten door Pakistaans afweergeschut.

Aegon koopt Guardian Royal: 2,3 mld gulden
ROTTERDAM, 12 AUG. Verzekeraar Aegon heeft voor 700 miljoen Britse pond (2,33 miljard gulden) de divisie levensverzekeringen overgenomen van de Britse concurrent Guardian Royal. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Voor HSL-zuid dertien gegadigden
DEN HAAG, 12 AUG. Dertien vervoersbedrijven uit binnen- en buitenland willen treinen laten rijden over de hogesnelheidslijn van Amsterdam naar Parijs, de HSL-zuid. De bedrijven, waaronder het Britse Virgin Rail, moesten zich vóór 1 augustus melden bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Illegale Koerden niet terug naar Turkije
DEN HAAG, 12 AUG. Nederland zet vooralsnog geen illegale Koerden meer uit naar Turkije. Dat heeft het ministerie van Justitie afgesproken met de rechtbanken in verband met een onderzoek dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingesteld naar aanleiding van berichten over foltering van teruggestuurde Koerden.

Henk Chin a Sen overleden (65)
ROTTERDAM, 12 AUG. Henk Chin a Sen, president van Suriname van 1980 tot 1982, is gisteren in Paramaribo op 65-jarige leeftijd overleden. Chin a Sen was in de ogen van couppleger Desi Bouterse de juiste man om een burgerregering te leiden. De Nederlandse regering zag in hem de garantie voor behoud van de democratie.

Schutter joodse crèche is neonazi
WASHINGTON, 12 AUG. De man die dinsdag in een joods kinderdagverblijf in Los Angeles het vuur opende op kinderen en begeleiders, was verbonden aan neonazistische organisaties. De schutter gaf zich gisterochtend in Las Vegas aan bij de politie.

11 sporters uit Cuba lopen over
HAVANA, 12 AUG. Dertien Cubanen zijn tijdens de pan-Amerikaanse Spelen in het Canadese Winnipeg overgelopen. Delegatieleider Humberto Rodriguez maakte voor de Cubaanse televisie bekend dat elf atleten, één coach en één journalist in Canada zijn achtergebleven.

Weer doden bij geweld op Ambon
JAKARTA, 12 AUG. Zeker 21 mensen, onder wie een militair, zijn sinds afgelopen maandag om het leven gekomen bij nieuwe gewelddadigheden tussen moslims en christenen in de stad Ambon in Oost-Indonesië.

Vrouwenhandel
ROERMOND, 12 AUG. In drie Noord-Limburgse dorpen zijn dinsdag vier personen aangehouden op verdenking van vrouwenhandel. In een seksclub zijn acht vrouwen "onder mensonwaardige omstandigheden" aangetroffen.

Brandweerman
VLISSINGEN, 12 AUG. Een 21-jarig lid van de vrijwillige brandweer in Vlissingen heeft gisteren tijdens een politieverhoor een aantal brandstichtingen bekend. De man werd dinsdag aangehouden.


NRC Webpagina's
12 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)