U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitgave memoires Eichmann op komst
Israel heeft aangekondigd de memoires van Adolf Eichmann binnenkort vrij te geven voor publicatie. Oorlogsmisdadiger Eichmann, die in 1960 door de Israelische geheime dienst uit Argentinië werd gekidnapt en een jaar later ter dood werd veroordeeld, schreef zijn 1300 pagina's tellende herinneringen in zijn gevangenschap in Israel.

Televisiereclame goedkoper
Televisiereclame wordt goedkoper. Vorig jaar daalde de prijs met 5 procent in vergelijking met 1997. Advertenties in publiekstijdschriften, in de krant en op de radio werden respectievelijk 12, 7 en 8 procent duurder. Dat blijkt uit de Media Inflatie Barometer van de Vereniging van Communicatie Adviesbureaus.

John Cleese op de bres voor de papegaai
De Britse komisch acteur John Cleese gaat meewerken aan een wereldwijde campagne om papegaaien te beschermen. Een op de vier papegaaiensoorten wordt met uitsterven bedreigd, volgens dierenbeschermingsorganisaties als de World Parrot Trust en het Wordwide Fund for Nature.

Fox verwerft live-rechten op eerste divisie
Televisiestation Fox heeft de live uitzendrechten op de voetbalwedstrijden van de eerste divisie verworven. Na wekenlange onderhandelingen met de clubs gingen de partijen vanochtend uiteindelijk akkoord.

Jennifer Paterson (1928-1999)
De motorfiets staat stil: Jennifer Paterson, een van de Two Fat Ladies die sinds drie jaar een opmerkelijke kookshow voor de BBC maakten, is gisteren op 71-jarige leeftijd overleden aan longkanker. Ze was een kettingrookster en deed daar ook voor de camera niet geheimzinnig over; regelmatig bungelde er een sigaret in haar mondhoek.

Opkomst der digitalen
Digitale satelliettelevisie wordt, in de landen waar de techniek serieus is geïntroduceerd, steeds gewoner. Je kunt het zien aan de nieuwsgroepen op Internet over het verschijnsel.

VNU neemt tijdschriften over
Uitgeversconcern VNU neemt 5 Britse en Franse computertijdschriften over voor 4 miljoen dollar (8,2 miljoen gulden) van CMP, dochter van het Britse mediaconcern United News and Media. VNU is al actief op de Britse en Franse markt voor IT-vakbladen. De Britse en Franse titels worden geïntegreerd in het uitgavenpakket van VNU. Daarbij zullen gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn, aldus VNU.

Lucent koopt Amerikaanse INS
Lucent, Amerikaans fabrikant van telecomapparatuur en voormalig partner van Philips, koopt voor 3,7 miljard dollar (7,6 miljard gulden) International Network Services (INS), leverancier van computernetwerken voor grote bedrijven. Lucent betaalt de overneming met eigen aandelen. INS boekte in zijn eind juni afgelopen boekjaar een winst van 25,4 miljoen dollar bij een omzet van 315 miljoen dollar.


Jennifer Paterson, een van de 'Two Fat Ladies' die het gelijknamige kookprogramma op de BBC presenteerden, is gisterochtend op 71-jarige leeftijd overleden. Via de website van het Food Network kunnen mensen per e-mail hun medeleven betuigen. De site is nog niet helemaal over de schok heen: Patersons biografie meldt nog dat 'you might see Jennifer zooming around London on her Honda 90cc scooter'. (www.foodtv.com)

NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)