U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Confessionele partijen kritiseren euthanasiewet
DEN HAAG, 11 AUG. De confessionele partijen in de Tweede Kamer hebben grote moeite met de nieuwe euthanasiewet, waarvan het ontwerp maandag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Artsen verwachten echter dat de nieuwe wet nauwelijks gevolgen zal hebben voor de praktijk. De nieuwe wet geeft onder meer kinderen van twaalf tot zestien jaar het recht zelf te kiezen voor de dood, eventueel tegen de zin van hun ouders.

India haalt toestel van Pakistan neer
NEW DELHI, 11 AUG. De internationale gemeenschap heeft India en Pakistan opgeroepen tot zelfbeheersing nadat de Indiase luchtmacht gistermiddag een verkenningsvliegtuig van de Pakistaanse marine had neergeschoten boven een moeras in het grensgebied aan de Arabische Zee. De Pakistaanse regering dreigde gisteren direct met een 'passend antwoord' op de Indiase 'daad van agressie'. Ze riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op de Indiase aanval op het toestel te veroordelen en India onder druk te zetten om een 'zinvolle' dialoog over de omstreden deelstaat Kashmir te beginnen met Pakistan.

Gewonden bij aanslag op joods kinderverblijf
LOS ANGELES, 11 AUG. Bij een gewapende aanval gisteren op een joods kinderopvangcentrum bij Los Angeles zijn vier kinderen en een volwassene gewond geraakt. De Israelische premier Barak en de Amerikaanse president Bill Clinton hebben de overval als een 'laffe en zinloze daad' veroordeeld. De politie maakte vanochtend nog jacht op de schutter, die zich had verschanst in een motel.

Televisiereclame wordt goedkoper
AMSTERDAM, 11 AUG. Televisiereclame wordt goedkoper. Vorig jaar daalde de prijs met 5 procent in vergelijking met 1997. Advertenties in publiekstijdschriften, in de krant en op de radio werden respectievelijk 12, 7 en 8 procent duurder. Dat blijkt uit de Media Inflatie Barometer van de Vereniging van Communicatie Adviesbureaus.

Voetbalrechten bij tv-station Fox
ROTTERDAM, 11 AUG. Televisiestation Fox heeft de live uitzendrechten op de voetbalwedstrijden van de eerste divisie verworven. SBS6 mag de samenvattingen van de wedstrijden blijven uitzenden, net zoals de omroep dat de afgelopen drie jaar heeft gedaan.

Fusie van twee verzekeraars
ROTTERDAM, 11 AUG. Zorgverzekeraars RZG in Groningen en Geové Verzekeringsgroep in Velp willen per 1 januari 2000 fuseren, zo hebben ze gisteren bekendgemaakt. Gezamenlijk willen ze een breed pakket producten en diensten aanbieden op het gebied van zorg, Arbo en sociale zekerheid.

Kerk Servië stelt zich neutraal op
BELGRADO, 11 AUG. De Servisch-orthodoxe kerk heeft de oppositie tegen president Milosevic gisteren een onverwachte slag toegebracht door te beslissen niet deel te nemen aan een demonstratie tegen Milosevic op 19 augustus.

Tuur veroordeeld na mishandeling
ROTTERDAM, 11 AUG. De politierechter in Rotterdam heeft ex-bokser Regilio Tuur gisteren een werkstraf van 100 uur opgelegd wegens mishandeling van zijn vroegere echtgenote Melinda.

'Asbest op paden luchtmachtbases'
VREDEPEEL, 11 AUG. De patrouillepaden van de luchtmachtbases Volkel en De Peel zijn mogelijk verontreinigd met asbest. Dat is gebleken uit een eerste onderzoek naar de met puin verharde delen van deze paden.

Spaarhypotheken
DEN HAAG, 11 AUG. De coalitiefracties van VVD, PvdA en D66 zijn verdeeld over het voornemen van het kabinet om de spaarhypotheken aan te pakken. VVD en CDA zijn tegen het voorstel.


NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)