U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Soap laat stad mooi zien
De gemeente Rotterdam sponsort de tv-soap Westenwind, en is erg tevreden over de wijze waarop zij in beeld komt.

Hoofdredacteur van blad Kommersant ontslagen
De hoofdredacteur van Kommersant, het belangrijkste economische dagblad van Rusland, is ontslagen - naar zijn zeggen op instigatie van de invloedrijke zakentycoon Boris Berezovski.

Bibliotheken moeten uitgevers snel de wacht aanzeggen
Uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften hebben nimmer geschroom hun machtspositie terzake van het bepalen van de prijs uit te buiten. De budgetten van de afnemers, zoals (universiteits)bibliotheken, zijn niet navenant gestegen en zij worden gedwongen abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften op te zeggen. Het wordt tijd dat zij zich aan de wurggreep van de uitgevers ontrrekken, vindt N. Verhagen.

One2One voor 23 mld naar Duitsers
Na weken van geruchten heeft Deutsche Telekom vanmorgen bevestigd dat het voor 8,4 miljard Britse pond (22,7 miljard gulden) One2One wil overnemen. Deutsche Telekom betaalt daarmee een hoge prijs voor de kleinste van de vier aanbieders van mobiele telefonie in Groot- Brittannië.

Groei Wolters Kluwer lager dan verwacht
Wolters Kluwer groeit minder hard dan de leiding van het bedrijf zelf wil. Het aantal overnames van de uitgeverij is ruim voldoende, maar de autonome groei van de omzet van 4 procent in de eerste helft van dit jaar is lager uitgekomen dan verwacht.

Muzikaal DNA
De afgelopen tien jaar is de relatie tussen muziek en computers steeds inniger geworden. En geen wonder, want in die periode is de computer van een veredelde rekenmachine veranderd in een multimediabeest. Zo kun je nu met behulp van een elektronisch klavier en de juiste software muziek direct in notenschrift omzetten.

Oprichters Metro naar de rechter
De oprichters van het twee maanden oude gratis dagblad Metro slepen eigenaar Metro International voor de rechter. De eigenaar zou financiële afspraken niet zijn nagekomen. Oprichters Bart Lubbers, Falk Madeja en Tiago Jurgens eisen in een kort geding een aandeel van 10 procent in het gratis dagblad in ruil voor het symbolische bedrag van vierduizend gulden. De afspraak zou zwart op wit zijn vastgelegd. Metro International trekt zich volgens het drietal echter niets aan van de overeenkomst en eist daarom dinsdag voor de rechtbank nakoming van de aandeelhoudersovereenkomst. Metro wil volgens de oprichters 440.000 hebben voor het belang en een bijdrage van tien procent in de aanloop- en exploitatiekosten. Metro International-eigenaar Modern Times Group in Stockholm wil geen commentaar geven op de zaak. (ANP)

Site anti-virusbedrijf gekraakt
Onbekenden zijn erin geslaagd de website te kraken van een groot bedrijf dat software maakt om virussen te weren. Bezoekers van de website van het Amerikaanse Symantec ('Maximum Protection') zagen dat een van de internetpagina's een ongewenste indringer had. De krakers zelf zeggen dat het virus met de naam 'bloworm' is doorgedrongen op het interne netwerk van Symantec. Maar de directeur van de onderneming ontkende dat in alle stelligheid. Voor de BBC verklaarde hij dat mensen die de website tijdens de kraak hebben bezocht, geen risico hebben gelopen. De directeur verdedigde zich door te stellen dat elk bedrijf ten prooi kan vallen aan computerkrakers. "Het gaat erom dat we als bedrijf snel kunnen reageren op dit soort incidenten." De schade was na drie kwartier hersteld. Symantec is het op zes na grootste bedrijf voor pc- software ter wereld. Het heeft onder meer de Norton anti-virussoftware op de markt gebracht. De FBI is een onderzoek begonnen naar de computerkraak. (ANP)


Veel beweging krijgt een mens niet, surfend achter zijn computer. Wie te dik wordt, leze The Hacker's Diet - How to lose weight and hair through stress and poor nutrition. Ondanks de ouderwetse nerd-humor in de titel gaat het hier om een serieus dieetboek, maar dan online en geschreven door een computerprogrammeur. Wat te merken is in het advies om met spreadsheets je gewichtsverlies en de verleniging (in uren) van je leven te berekenen. (www.fourmilab.ch/hackdiet/)

NRC Webpagina's
6 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)