U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VN-waarnemers in Afrika gegijzeld
FREETOWN, 6 AUG. Rebellen in Sierra Leone houden sinds gisteren een groep van naar schatting 30 internationale waarnemers, soldaten en burgers in gijzeling. Enkele gijzelaars, onder wie een woordvoerster van de Verenigde Naties en een journalist van het persbureau Reuters, zijn vrijgelaten om de eisen van de rebellen over te brengen aan de autoriteiten.

Onderzoek naar Van Buitenen
ROTTERDAM, 6 AUG. De Europese Commissie begint een nieuw onderzoek tegen de Nederlandse EU-ambtenaar Van Buitenen. Hen wordt verweten dat hij vertrouwelijke adresgegevens van de Franse Eurocommissaris Cresson heeft doorgegeven aan een Britse Europarlementariër. Daardoor werd duidelijk dat Cresson samenwoonde met de Franse tandarts Berthelot. Cresson had hem een opdracht gekregen voor een onderzoek naar aids, en dat voedde de berichten over vriendjespolitiek van Cresson.

Senaat keurt benoeming van Holbrooke goed
WASHINGTON, 6 AUG. Met grote meerderheid heeft de Amerikaanse Senaat gisteren de benoeming van Richard Holbrooke tot ambassadeur bij de Verenigde Naties goedgekeurd. President Clinton droeg Holbrooke al in juni vorig jaar voor, maar onderzoek naar mogelijke belangenconflicten van de ervaren diplomaat en investeringsbankier vertraagde de benoeming herhaaldelijk.

Montenegro wil radicaal andere band met Servië
PODGORICA, 6 AUG. De regering van Montenegro heeft gisteren formeel een plan voor radicaal nieuwe relaties met Servië binnen de Joegoslavische federatie op tafel gelegd. Als Servië daar niet mee instemt, zullen de Montenegrijnen in een referendum uitmaken of ze onafhankelijk willen worden.

'PKK staakt gewapende strijd'
ANKARA, 6 AUG. De Koerdische afscheidingsbeweging PKK heeft gisteren verklaard de gewapende strijd voor een onafhankelijk Koerdistan te staken en zich uit Turkije terug te trekken. De verklaring volgt op een oproep van PKK-leider Abdullah Öcalan, die in de gevangenis zit in afwachting van zijn beroep tegen de doodstraf.

Winst Unilever 2 procent hoger
ROTTERDAM, 6 AUG. Levensmiddelenconcern Unilever heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de opleving in Azië, reorganisaties in Noord-Amerika en grotere vraag naar deodorants. De nettowinst van de Nederlands-Britse multinational nam met 2 procent toe tot 1,49 miljard gulden.

Duitser overleden aan gele koorts
BERLIJN, 6 AUG. De Duitse cameraman Olaf Ullmann, van wie het vermoeden bestond dat hij met het Ebola-virus besmet was, is vanmorgen in een ziekenhuis in Berlijn overleden aan gele koorts, zo is vastgesteld. De 40-jarige Ullmann was zondag ernstig ziek teruggekeerd uit Ivoorkust.

Wolters Kluwer groeit minder
AMSTERDAM, 6 AUG. Wolters Kluwer groeit minder hard dan de leiding van het bedrijf wil. Het aantal overnames van de uitgeverij is ruim voldoende, maar de omzetgroei met 4 procent in de eerste helft van dit jaar is lager uitgekomen dan verwacht.

Overleg rivalen Thaçi en Rugova
PRISTINA, 6 AUG. Ibrahim Rugova en Hashim Thaçi, de twee rivaliserende leiders van de Kosovo-Albanezen, hebben gisteren voor het eerst sinds de conferentie van Rambouillet in februari met elkaar gesproken. De partij van Rugova besloot gisteren zitting te nemen in de 'overgangsraad', die ze tot dusverre boycotte.


NRC Webpagina's
6 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)