U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Koninklijk huis gaat Internet op
DEN HAAG, 22 JULI. Het koninklijk huis krijgt dit najaar een eigen site op Internet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst. Op de Internet-site zal actuele informatie worden gegeven over staatsbezoeken van leden van het koninklijk huis en over evenementen die leden van het Huis van Oranje-Nassau zullen bijwonen. "Het gaat om informatie die we tot nu toe ook vrijgeven via andere kanalen", aldus de RVD-woordvoerder. "Internet is een modern medium waarmee je steeds meer mensen kunt bereiken. Dat willen we gaan benutten." Op de website zal ook een beknopt historisch overzicht te zien zijn van het Huis van Oranje-Nassau. Of daarbij ook aandacht zal worden besteed aan de affaires rond het koninklijk huis die voor veel opschudding zorgden, zoals de Lockheed-affaire en de Greet Hofmans- affaire, wil de woordvoerder niet zeggen.

As van Kennedy jr. wordt boven zee uitgestrooid
AQUINNAH, 22 JULI. De as van John Kennedy jr. wordt naar verwachting vanmiddag op zee uitgestrooid. Zijn lichaam, dat van zijn vrouw Carolyn en van zijn schoonzuster Lauren Bessette werden gisteren geborgen door duikers van de Amerikaanse marine. De plechtigheid zou plaatshebben met medewerking van de Amerikaanse marine, zei een medewerker van het Witte Huis gisteravond. Kennedy heeft nooit bij de Amerikaanse strijdkrachten gediend, maar de marine kan toestemming verlenen voor een officiële zeebegrafenis wanneer het mensen betreft die zich voor de samenleving verdienstelijk hebben gemaakt. Naar verluidt krijgen alle drie de slachtoffers een zeegraf. De lichamen van John F. Kennedy jr.(38), Carolyn Bessette (33) en haar zus Lauren (35) werden teruggevonden in een deel van de romp van het privé-vliegtuigje waarmee de drie vorige week vrijdagnacht verongelukten. Op de slachtoffers is inmiddels autopsie verricht. De lichamen werden op 35 meter diepte gevonden, 11 kilometer uit de kust van Martha's Vineyard, het eiland aan de Amerikaanse oostkust waarnaar het drietal op weg was toen het fatale vliegtuigongeluk plaatshad.

Kabinet vraagt bedrijven om steun voor Betuwelijn
DEN HAAG, 22 JULI. Het kabinet heeft het bedrijfsleven nogmaals nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de bouw en de exploitatie van de Betuwelijn. In een vandaag vrijgegeven consultatiedocument schetsen de ministers Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en Zalm (Financiën) een rooskleurig beeld van de mogelijkheden die de Betuwelijn het bedrijfsleven biedt. Tot dusverre was de respons van het bedrijfsleven gering. Zalm zag zich vorige herfst genoopt een bedrag van 1,6 miljard gulden, dat op de begroting van de Betuwelijn was gereserveerd voor private deelname, alvast voor te schieten. In totaal kost de nieuwe goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en Zevenaar, die in 2005 klaar moet zijn, zeker 9,3 miljard gulden.

BVD: dreiging van terrorisme sterk afgenomen
DEN HAAG, 22 JULI. De terroristische dreiging in Europa is het afgelopen jaar opnieuw sterk afgenomen. Toch is er volgens de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) nog wel sprake van zorgwekkende ontwikkelingen. De BVD meldt dit zijn jaarverslag dat minister Peper (Binnenlandse Zaken) gisteren openbaar heeft gemaakt.

Telecom geeft economie vaart
ROTTERDAM, 22 JULI. De auto- en de telecommunicatiesector hebben de economische groei in Nederland een belangrijke impuls gegeven. In het eerste kwartaal steeg de bedrijvigheid met 3 procent. Dit heeft het CBS vanochtend bekendgemaakt.

Jolanda Venema (33) overleden
DRACHTEN, 22 JULI. De verstandelijk gehandicapte Jolanda Venema is vandaag op 33-jarige leeftijd overleden. Zij kwam elf jaar geleden in het nieuws door de publicatie van een foto waarop zij naakt en vastgeketend stond afgebeeld in een inrichting in Assen. Haar ouders brachten die foto in de publiciteit om te laten zien onder welke erbarmelijke omstandigheden hun dochter leefde. Sinds mei '98 woonde zij in Drachten. Jolanda Venema kreeg longproblemen en uiteindelijk bezweek haar hart, zo is bekendgemaakt.

Armstrong klaagt Le Monde aan
MOURENX, 22 JULI. De klassementsleider van de Tour de France, Lance Armstrong, gaat de Franse krant Le Monde aanklagen wegens laster. Hij beschuldigt het dagblad ervan dat het doorgaat met de publicatie van artikelen over dopinggebruik bij de Amerikaan.


NRC Webpagina's
22 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)