U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

AOL overtreft verwachtingen

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM/DULLES, 22 JULI. Interbedrijf America Online (AOL) heeft vorig kwartaal zijn winst bijna zien verdrievoudigen tot 156 miljoen dollar, na een winst van 58 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft America Online, de grootste Internetprovider van de wereld, gisteren gemaakt. De winst overtrof de verwachtingen van analisten. Zij hadden een winst per aandeel van 11 dollarcent verwacht. De winst bleek gisteren uit te komen op 13 dollarcent per aandeel. De winst werd bekendgemaakt bij het sluiten van de beurs, toen het aandeel met ruim 1,5 procent was gestegen naar ruim 115 dollar.

De inkomsten uit advertenties en handel op de America Online-site stegen met 87 procent naar 233 miljoen dollar over het afgelopen kwartaal. Daarmee voldoet het bedrijf aan de hoge verwachtingen van de beurs met betrekking tot de e-commerce van AOL. Om de handel via Internet verder te stimuleren komt AOL volgende week met de nieuwe digitale winkel Shop@AOL.

Het aantal klanten dat via America Online toegang heeft op Internet steeg de afgelopen drie maanden met 755.000. Bestuursvoorzitter Steve Case sprak van een "all time high". In totaal hebben nu 17,6 miljoen klanten een aansluiting bij AOL, 3 miljoen daarvan wonen buiten de Verenigde Staten. Het gemiddelde Internet-gebruik van de klanten steeg van 44 naar 52 minuten per drie maanden.

Voor America Online eindigt het fiscale jaar op 30 juni. Daarom kwam het bedrijf gisteren ook met een overzicht van het boekjaar 1999. Ten opzichte van vorig jaar steeg de omzet met 55 procent van 3,1 naar 4.8 miljard dollar. De nettowinst was met 396 miljoen dollar bijna 7 maal zo hoog als de 59 miljoen van vorig jaar.

America Online is behalve in de Verenigde Staten actief in Europa en Zuid-Amerika. Door een belang te nemen in de Aziatische Internetprovider China.com heeft AOL ook in China voet aan de grond.

NRC Webpagina's
22 JULI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)