U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Magistraat viert triomf
DEN HAAG, 17 JULI. Een koud kwartiertje na de royale veroordeling van drugshandelaar Desi Bouterse rinkelt de zaktelefoon van officier van justitie Evert Harderwijk. Afrika aan de lijn. Zijn mede-aanklager Josien Mooijen wil van haar vakantie-adres weten hoe de Haagse rechtbank heeft gevonnist. "Heel goed", zegt Harderwijk in zijn werkkamer op de achtste etage van het paleis van Justitie. "Desi heeft zestien jaar cel en een boete van vier miljoen en nog een heleboel gulden".

Groepen paramilitairen deden vuile werk in Kosovo
PODGORICA, 17 JULI. Servische paramilitaire groepen werkten in Kosovo, tijdens de NAVO-bombardementen, nauw samen met het Joegoslavische leger en politie-eenheden. Leger en politie omsingelden Albanese dorpen, de para-militairen deden het vuile of gevaarlijke werk. Ook in de steden waren het vooral paramilitairen die Albanezen wegjoegen of doodden, de huizen plunderden en in brand staken.

Rugova's partij boycot raad van Kosovo
PRISTINA, 17 JULI. De VN-missie in Kosovo is er niet in geslaagd de twee belangrijkste politieke groepen in Kosovo, de Democratische Liga van Kosovo (LDK) van Ibrahim Rugova en het Kosovo Bevrijdingsleger UÇK, tot elkaar te brengen. De LDK boycotte een bijeenkomst waarop een 'wederopbouwraad' moest worden gevormd.

'Wetgeving onbruikbaar'
ROTTERDAM, 17 JULI.De Nederlandse overheid is in een neerwaartse spiraal beland van onbruikbare en overgedetailleerde wetgeving, die ze bovendien zelf overtreedt. Dit zegt de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP).

Meer Antillianen naar Nederland
ROTTERDAM, 17 JULI. Het aantal Antillianen dat naar Nederland migreert is verdubbeld. In de laatste helft van vorig jaar vertrokken 1.100 Antillianen naar Nederland, in de eerste helft van dit jaar ruim 2.300.

Parlementair onderzoek dioxine
BRUSSEL, 17 JULI.Het Belgische parlement heeft gisteren een parlementaire commissie ingesteld die de oorzaken van de dioxinecrisis moet onderzoeken. De commissie bestaat uit vijftien Kamerleden.

KLM moet klap vergoeden
MONTREAL, 17 JULI. De KLM moet van het hoogste gerechtshof in de Canadese provincie Quebec bijna 45.000 gulden schadevergoeding betalen aan een passagier die in maart 1996 tijdens een vlucht van Amsterdam naar Montreal een klap op zijn gezicht kreeg van een beschonken medepassagier.

NRC Webpagina's
17 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)