U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kansen voor draadloos Internet
Terwijl de zaktelefoon Nederland verovert, gaat de overheid licenties veilen voor een nieuwe vorm van draadloos bellen en Internetten. Een riskant project. Toch is er veel belangstelling.

Productief en veelzijdig vakman
Jelle de Vries, die zondag op 78-jarige leeftijd overleed, was vooral bekend als de auteur van komische radioseries als Klatergoud en De wilde vaart, die in de jaren zestig een groot en lachgraag publiek trokken. Hij was een perfectionist die zich bij de radio het meest thuis voelde omdat hij daar alles naar zijn hand kon zetten, tot en met de eindmontage.

52.000 literatuur-recensies
Wie wel eens een roman heeft besproken voor een krant of tijdschrift kan de komende maand post verwachten van Biblion. Biblion is de nieuwe uitgever van LiteRom, een cd-rom met ruim 52.000 recensies en artikelen over Nederlandse en Vlaamse literatuur. LiteRom is de afgelopen jaren geregeld in het nieuws geweest vanwege een geruchtmakende rechtzaak.

Rekening niet rechtsgeldig
Rekeningen en aanmaningen die via e-mail worden gestuurd, zijn niet rechtsgeldig. De schuldeiser die via elektronische post slechtbetalende klanten op hun wanbetalen wijst, heeft nu nog geen juridische basis. Dat schrijft de Koninklijke Vereniging van Gerechtsdeurwaarders in een nieuwsbrief aan haar leden. De belangenorganisatie adviseert schuldeisers voorlopig vast te houden aan een aangetekende brief met ontvangstbewijs.

Pagano overleden
Radioverslaggever Leo Pagano (79) is vannacht overleden. Hij versloeg tussen 1948 en 1964 onder andere vijf Olympische Spelen.


Het lijkt wel een grap. Eén van de bekendste modellenagencies ter wereld, Elite, is een bureau voor virtuele modellen gestart. 'Illusion 2k' heet het, en Lara Croft diende als inspiratiebron. Bedoeling is dat de ook hier superslanke modellen worden ingehuurd voor computerspelletjes, films, reclames en tv-producties. Over de kosten is Elite duidelijk: "Als ze net zo veelgevraagd worden als gewone modellen, gaan ze ook net zo veel kosten." (www.illusion2k.com)

NRC Webpagina's
16 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)