U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Asiel Iraniërs met vals verhaal
AMSTERDAM, 16 JULI. Met een vervalst vluchtverhaal hebben naar schatting 1.500 Iraanse politieke vluchtelingen de afgelopen jaren een verblijfsstatus in Nederland gekregen. Zij zeiden direct uit Iran te komen. In werkelijkheid kwamen zij uit Irak. Daar hadden zij gewerkt voor de Mujahedeen Khalq, een Iraanse oppositiegroep die met geweld - en steun van de Iraakse president Saddam Hussein - het bewind in Teheran omver wil werpen. Dat beweren diverse dissidenten van deze organisatie.

Verkiezingen in Suriname in mei
PARAMARIBO, 16 JULI. De Surinaamse president Wijdenbosch wil op 25 mei 2000 vervroegde verkiezingen laten houden, een jaar eerder dan de reguliere datum. Hij deed de aankondiging afgelopen nacht tijdens een vergadering van de Nationale Assemblée over de politieke crisis in het land. Deze ontstond vorige maand na de aanvaarding van een door de oppositie ingediende motie van wantrouwen tegen president Wijdenbosch. Aan de motie waren twee weken van massale betogingen tegen de regering voorafgegaan.

Commissaris tekende leningen Ceteco
DEN HAAG, 16 JULI. De commissaris van de koningin van Zuid-Holland, J. Leemhuis-Stout, ondertekende de leningen die de provincie in de markt heeft uitgezet voor akkoord. Zij was dus op de hoogte van deze leningen, maar had "geen inzicht in de mate" waarin door provinciale ambtenaren werd gebankierd. Ze overweegt ook niet om af te treden.

Euro weigert op te leven na hint van Duisenberg
FRANKFURT/AMSTERDAM, 16 JULI. Met de sterkste suggestie tot nu toe dat de officiële rentetarieven in Europa kunnen stijgen, heeft president Duisenberg van de Europese Centrale Bank (ECB) geprobeerd een bodem te leggen onder de koers van de Europese munt, de euro. Tot blijvend resultaat heeft dat nog niet geleid.

Mitchell moet weer in Ulster bemiddelen
LONDEN, 16 JULI. De Britse premier Blair heeft de Amerikaanse oud- senator George Mitchell uitgenodigd opnieuw te bemiddelen in Ulster tussen protestanten en katholieken. Zijn bemiddeling hielp het Goede Vrijdag-akkoord van april '98 tot stand te brengen.

Kaper Griekse bus komt om
ATHENE, 16 JULI. De kaping van een autobus in Griekenland kwam gisteren ten einde nadat de politie de dader had gedood. Vijf gijzelaars bleven ongedeerd. De afloop van twee eerdere gijzelingen bracht Athene in diskrediet.

BA betaalt voor gijzeling in 'Irak'
PARIJS, 16 JULI. British Airways zal ongeveer 8 miljoen gulden moeten betalen aan 61 Franse passagiers die na hun landing in Koeweit in 1990 door Irak maandenlang in gijzeling zijn gehouden.

Meisjes Tikibad aangerand
WASSENAAR, 16 JULI. Drie meisjes van dertien en veertien jaar oud zijn afgelopen maandag aangerand in het Tikibad van het pretpark Duinrell in Wassenaar. De aanranding is het derde incident in korte tijd.

Pagano overleden
HILVERSUM, 16 JULI. Radioverslaggever Leo Pagano (79) is vannacht overleden. Hij versloeg tussen 1948 en 1964 onder andere vijf Olympische Spelen.

NRC Webpagina's
16 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)