U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wilde kabelsporten
De abonnees van het kabelbedrijf A2000 kunnen sinds een paar weken kennis nemen van een nieuw televisiestation. Xtreme Sports heet het, en is geheel gewijd aan sporten die slechts lijken weggelegd voor de meer roekelozen onder ons. Bungyjumpen en surfen is nog het minste op deze zender. Eerder gaat de aandacht uit naar luchtsurfen (vanuit een vliegtuig) of het varen met zeer, zeer snelle speedboaten.

Vijf miljoen Hollanders bellen mobiel
De mobiele telefonie in Nederland is in het tweede kwartaal spectaculair gegroeid. Bijna vijf miljoen Nederlanders bellen inmiddels mobiel. De afgelopen drie maanden hebben de verschillende aanbieders circa één miljoen toestellen verkocht. Door de dalende tarieven bellen mensen bovendien meer en langer.

Gedragscode antennes GSM-net
De wildgroei in het Nederlandse antennepark drijft de vijf aanbieders voor mobiele telefonie in elkaars armen. Omdat het aantal beschikbare plaatsen voor hun GSM-antennes beperkt is, hebben Libertel, Dutchtone, Ben, Telfort en KPN gezamenlijk een gedragscode voor de plaatsing van die antennes opgesteld.

Lokale omroepen vrezen ondergang
NIJMEGEN, 7 JULI. Als het rijk gemeenten geen extra geld geeft om de afschaffing van de omroepbijdrage op te vangen, legt menig lokale omroep binnenkort het loodje. Het kabinetsplan om de omroepbijdrage in de inkomstenbelasting op te nemen wijzen de lokale omroepen af. Als de omroepbijdrage verdwijnt, lopen gemeenten en provincies opslagen mis waarmee ze lokale en regionale omroepen ondersteunen. Het rijk zal extra geld storten in het provinciefonds, maar voor de gemeenten is niets geregeld. (ANP)

SBS krijgt ook in Amsterdam notering
SBS Broadcasting, de moeder van de tv-zenders SBS 6 en Net 5, vraagt ook in Amsterdam een notering aan de effectenbeurs aan. SBS is al genoteerd aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Het bedrijf verwacht rond 30 juli een plaatsje op het Amsterdamse koersenbod te hebben. Op die datum hebben houders van convertibele obligaties van SBS de mogelijkheid om hun lening om te zetten in aandelen. Als alle obligatiehouders van die mogelijkheid gebruik maken, worden er 5,4 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. SBS is deels eigendom van De Telegraaf en heeft ook een strategische alliantie met kabelbedrijf UPC, dat ook op Beursplein 5 te vinden is. (ANP)

Cd-rom tegen diefstal kunst
LYON, 7 JULI. Interpol zal op een speciale cd-rom de gegevens van meer dan 14.000 gestolen kunstwerken bekendmaken. De lijst met titels, artiestennamen en een korte beschrijving van de gestolen werken moet hun opsporing vergemakkelijken. Verder staan op de cd-rom kunstwerken vermeld waarvan de export is verboden of gereglementeerd. Behalve voor medewerkers van politie en douane is de informatie bestemd voor musea, veilinghuizen, antiquariaten en particuliere kunstverzamelaars. Interpol brengt de cd-rom uit in een poging het stijgend aantal diefstallen van kunstwerken in Europa te keren. (AFP)

Cambridge nodigt Madonna uit
LONDEN, 7 JULI.De Amerikaanse popzangeres en actrice Madonna is door de Engelse universiteit van Cambridge uitgenodigd om een lezing te komen geven voor de wetenschappelijk medewerkers. Thema van de lezing zal 'imago en werkelijkheid' zijn. Dr. John Adamson, die Madonna heeft uitgenodigd, verwacht veel van de lezing. "Ze is erg intelligent en een stuk meer belezen dan de meeste van onze medewerkers", zo verklaarde hij. "Traditionele docenten hebben misschien nooit van Madonna gehoord, maar veel collega's zijn razend nieuwsgierig naar haar verhaal." (ANP)


Vrijdag, zaterdag en zondag wordt in Den Haag het jaarlijkse North Sea Jazz Festival gehouden. Volgens kenners is dit festival een soort 'who's who' van de jazzmuziek. Via de site van het North Sea Jazz is helaas geen muziek te horen. Wel veel details over de geschiedenis van het festival, het programma en voor wie dan nieuwsgierig is geworden naar de muziek: de mogelijkheid online kaarten te bestellen. (www.northseajazz.nl)

NRC Webpagina's
7 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)