U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Barak roept op tot 'vrede der dapperen'
TEL AVIV, 7 JULI. De nieuwe Israelische premier, Ehud Barak, heeft de Arabische leiders gisteren opgeroepen Israels uitgestoken hand te drukken om de "vrede van de dapperen" te kunnen sluiten. Baraks regeringsverklaring, na de beëdiging van zijn ministers, stond in het teken van vrede en verzoening met de Arabische wereld en de Palestijnen.

Meer geld wachtlijsten
DEN HAAG, 7 JULI. Verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg krijgen volgend jaar 124 miljoen gulden extra voor de aanpak van wachtlijsten. Voor het verlagen van de werkdruk, onder meer door het aantrekken van extra personeel, krijgen de drie sectoren 125 miljoen gulden.

Kosovo: Russisch leger vervangt Nederlanders
ORAHOVAC, 7 JULI. Nederland moet waarschijnlijk het kamp Orahovac in Kosovo opgeven ten behoeve van de huisvesting van een Russisch bataljon. Tijdens een kort bezoek aan de Nederlandse militairen gisteren in Orahovac gaf minister De Grave al aan dat hij met "frisse tegenzin" instemt met de legering van de Russen.

Vredesakkoord in Sierra Leone
LOMÉ, 7 JULI. In Sierra Leone is een vredesakkoord bereikt dat een einde maakt aan 8 jaar gewelddadige burgeroorlog. De overeenkomst zal vrijdag worden ondertekend door president Ahmed Tejan Kabbah en het Revolutionair Verenigd Front tijdens een bijeenkomst van Afrikaanse leiders in Lomé (Togo).

Grondige aanpak van 'Mont Blanc'
PARIJS, 7 JULI. Een ingrijpende verbouwing van de Mont Blanc-tunnel is nodig. Ventilatie- en veiligheidsvoorzieningen moeten drastisch worden herzien. Betere samenwerking tussen Frankrijk en Italië moet herhaling voorkomen van de ramp op 24 maart.

ABN Amro vormt Europese divisie
AMSTERDAM, 7 JULI. ABN Amro gaat de Europese activiteiten herstructureren om de wedloop op de Europese bankenmarkt bij te houden. Via de oprichting van een divisie Europa, inclusief Nederland, krijgen de bankproducten een Europees karakter.

Mestoverschot
DEN HAAG, 7 JULI. De veehouderij is bereid zelf het mestoverschot weg te werken. Maar de varkens- en kippenhouders moeten daar dan wel uiterlijk zes jaar over mogen doen, zegt LTO-Nederland.

Oppositie Servië
BELGRADO, 7 JULI. Milosevic moet met een algemene staking en een campagne van burgerlijke ongehoorzaamheid tot aftreden worden gedwongen. Dit zegt oppositieleider Djindjic.

Goudprijs keldert
LONDEN, 7 JULI. De goudprijs heeft het laagste niveau in twintig jaar bereikt na veiling van 25 ton goud door de Bank of England.

NRC Webpagina's
7 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)