U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Studioruzies
In een smal Frans straatje zag ik iets wat in geïndividualiseerd Nederland nauwelijks meer voorkomt: een straatruzie, een opstootje. Ik bedoel niet zo een waar knipmessen worden getrokken maar een lange, luide discussie voor de hele buurt hoorbaar. Ramen gingen open, hoofden kwamen naar buiten. Een jonge man werd publiekelijk uitgekafferd door zijn vriendin en haar moeder. De aanwezigheid van publiek vergroot de voldoening van het schelden. De toeschouwers worden als getuigen aangeroepen. Op gegeven moment houdt het op en gaan de partijen huns weegs. De volgende dag zie je ze samen aan de pastis.


T V   V O O R A F :


Een hilarische ruimtereiziger
"Dit is het verhaal van Captain Star, de grootste held van welke wereld dan ook. Captain Star bereist het universum in zijn ruimteschip de 'Boiling Hell'. Zijn orders: nieuwe werelden ontdekken, die naar zichzelf te noemen en hen dingen te verkopen. Op een dag bereikt de Boiling Hell het rafelige einde van het universum waar kapitein Star en zijn bemanning - navigator Black, Atomic Engine Stoker 'Limbs' Jones en eerste officier Scarlette - wachten op verdere orders van Mission Control. En zij wachten en wachten en wachten..."


F I L M   V O O R A F :


Dial M for Murder
Hitchcock beschouwde het zelf als een tussendoortje, een kant en klaar project in afwachting van dingen die hij werkelijk wilde doen. Frederick Knott's toneelstuk over een ex-tennisser die de perfecte moord op zijn overspelige echtgenote ziet mislukken was een Broadway-succes.


NRC Webpagina's
7 JULI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)