U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oprichters Metro ruziën met eigenaar
De initiatiefnemers van het twee weken oude gratis dagblad Metro hebben ruzie gekregen met de eigenaar van deze krant, Metro International. De drie initiatiefnemers vinden dat Metro International financiële afspraken niet nakomt. Ze spannen een kort geding aan.

NRC lanceert webeditie voor buitenland
Met de uitbreiding van de elektronische editie wil NRC Handelsblad sneller en op maat gesneden nieuws leveren aan abonnees in het buitenland.

Eventjes bellen kan in Brazilië niet meer
"Belt u morgen maar niet tijdens kantooruren", luidde het opmerkelijke advies van de directeur van de nationale telefooncommissie aan de Brazilianen. Zo probeerde hij te voorkomen dat maandag het hele Braziliaanse telefoonnet verstopt zou raken. Vergeefs. De chaos was gisteren compleet. Bedrijven, overheidsdiensten, en privépersonen - niemand kon elkaar meer bellen. De schade loopt in de miljarden.

Wolters Kluwer neemt BSI over
Wolters Kluwer koopt Bankers Systems (BSI) uit het Amerikaanse Minnesota. De Nederlandse uitgever betaalt 190 miljoen gulden (409 miljoen gulden) voor het bedrijf dat juridische informatie voor de financiële sector levert.

Popblad voor volwassenen
Vaak is Payola, het literaire tijdschrift voor popmuziek, uitgemaakt voor een ouwe-lullen-blad. De popmuziek waarover de auteurs van Payola schreven, zou belegen en achterhaald zijn, meenden veel critici. Het verwijt was onterecht. In Payola stonden niet alleen ook artikelen over jonge popartiesten, maar bovendien heeft veel popmuziek eeuwigheidswaarde en kan dus eenvoudigweg niet achterhaald zijn.

Onschuldige dwergen
Bestijg de trappen van het schilderachtige Nederlands Gedistilleerd Museum in Schiedam, tot aan de zolder. Daar, op de krakende vloer onder de hanenbalken, is de kleine tentoonstelling Louter Kabouters ingericht - over de kabouter als reclame-icoon.

Wedstrijden in 'kleine' sporten op Internet te zien
De kleinere Nederlandse sportbonden gaan wedstrijden uitzenden op Internet. Het gaat om onder meer tafeltennis, hockey, basketbal en kegelen. Met de uitzendingen willen de bonden hun inkomsten opvoeren. Volgens initiatiefnemer WISH, een gratis internetaanbieder, kan het project al in augustus van start gaan. Belangstellenden kunnen tegen die tijd naar de website www.sportnet.nu voor de live-uitzendingen. Ze worden er doorgeschakeld naar een 0900-nummer, dat 75 cent per minuut kost. Op de site zijn ook samenvattingen van tien minuten te zien. (ANP)

Libertel behoudt marktaandeel
Telecombedrijf Libertel heeft sinds de komst van nieuwe aanbieders van mobiele telefonie haar marktaandeel behouden. Het bedrijf zegt nog steeds 34 procent van de Nederlandse markt in handen te hebben. Gisteren maakte Libertel bekend dat het 1.676.000 abonnees heeft. Dat is 21 procent meer dan drie maanden geleden en 11 procent meer dan in juni vorig jaar. Volgens Libertel heeft nu bijna eenderde van de Nederlanders een mobiele telefoon. (ANP)

KPN creëert dochter mobiele diensten
Telecombedrijf KPN wil alle mobiele diensten onderbrengen in een apart dochterbedrijf met de naam KPN Mobiel. Hierdoor worden de mobiele diensten beter vergelijkbaar met die van de concurrentie, meent KPN. Het nieuwe bedrijf brengt straks de 1.800 werknemers onder die nu nog bij verschillende KPN-onderdelen werken. In het najaar moet het bedrijf gaan draaien. KPN heeft ruim 2,7 miljoen mobiele bellers en is marktleider. (ANP)


Vanaf vandaag heeft NRC Handelsblad twee (compleet verschillende) sites, www.nrc.nl en buitenland.nrc.nl. Tot 20 juli kan iedereen beide sites bezoeken, daarna is buitenland.nrc.nl alleen toegankelijk voor abonnees van de Weekeditie in het Buitenland. Kijk en vergelijk! Op de 'publieke' site onder andere een dossier over Tour de France, op de 'buitenland-site' een dossier over Kosovo. De dagelijkse column Draad op www.nrc.nl, zoeken naar artikelen op buitenland.nrc.nl.

NRC Webpagina's
6 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)