U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Numico in vitamine-rage VS
WAGENINGEN, 6 JULI. Het Nederlandse Numico gaat de Amerikanen gezond en jong houden met vitamines en mineralen. Het Nederlandse speciaalvoedingsconcern, hier bekend van Nutricia-babyvoeding en Zonnatura-kruidenthee, heeft gisteren een bod uitgebracht van 5,4 miljard gulden op GNC, een Amerikaanse keten van 4.100 winkels die voedingssupplementen verkopen aan de babyboomers. GNC, General Nutrition Companies, heeft de afgelopen jaren bij uitstek geprofiteerd van de gezondheidsrages en de drang tot zelfmedicatie in de Verenigde Staten. Numico wordt twee keer zo groot als het bod succes heeft. De omzet stijgt van bijna 3,5 miljard gulden naar 6,5 miljard gulden. Het bedrijf heeft nu bovendien in één klap meer winkels in de Verenigde Staten dan supermarktconcern Ahold. Het is, op de overnames van banken, verzekeraars en Ahold na, ook een van de grootste Nederlandse overnames in de Verenigde Staten.

Medisch gebruik foetus toegestaan
DEN HAAG, 6 JULI. Foetussen die overblijven na een abortus of miskraam mogen worden gebruikt voor transplantatie van bestanddelen, het aanmaken van vaccins en wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Wel moet de vrouw daar toestemming voor geven. Die mag pas worden gevraagd als de vrouw al besloten heeft tot abortus. Dit blijkt uit het wetsvoorstel dat het gebruik van foetaal weefsel regelt dat minister Borst (Volksgezondheid) naar de Tweede Kamer heeft gezonden.

SFOR pakt ex-vice-premier Brdjanin op
SARAJEVO, 6 JULI. Militairen van de vredesmacht SFOR hebben vandaag Radoslav Brdjanin, voormalig vice-premier van de Servische Republiek in Bosnië, gearresteerd. Het VN-tribunaal in Den Haag beschuldigt Brdjanin van oorlogsmisdaden tijdens de oorlog in Bosnië.

Druk Blair op unionisten
DRUMCREE, 6 JULI. De Britse premier Tony Blair heeft de grootste Noord- Ierse protestantse partij, de Ulster Unionist Party (UUP) van David Trimble, gisteren onder druk gezet om zijn nieuwste politieke blauwdruk voor een gemengd zelfbestuur te accepteren. Het katholieke Sinn Féin zal het zelfbestuur moeten verlaten als zijn militaire tak, het verboden IRA, niet ontwapent.

Pieper hoogleraar in Enschede
ENSCHEDE, 6 JULI. De voormalige tweede man bij Philips Roel Pieper wordt in september deeltijd-hoogleraar Electronic Commerce aan de Universiteit Twente. Het gaat om een nieuwe leerstoel van de faculteiten Informatica en Technologie & Management.

Zelfmoordactie: 17 gewonden
ADANA, 6 JULI. Bij een zelfmoordactie in Turkije zijn gisteren zeventien mensen gewond geraakt, onder wie veertien politieagenten. Het is de derde grote aanslag deze week die wordt toegeschreven aan de Koerdische Arbeiderspartij PKK, waarvan de leider, Abdullah Öcalan, onlangs tot de doodstraf is veroordeeld.

Sterke daling van donaties organen
ROTTERDAM, 6 JULI. De donatie van organen voor transplantatie is dit jaar met bijna twintig procent afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Het is onduidelijk of de daling van orgaandonaties samenhangt met de donorregistratie die vorig jaar september werd ingevoerd.


NRC Webpagina's
6 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)