U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wolters Kluwer neemt BSI over

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 6 JULI. Wolters Kluwer koopt Bankers Systems (BSI) uit het Amerikaanse Minnesota. De Nederlandse uitgever betaalt 190 miljoen gulden (409 miljoen gulden) voor het bedrijf dat juridische informatie voor de financiële sector levert.

BSI zal worden geïntegreerd in CCH, de belangrijkste dochteronderneming van Wolters Kluwer in de Verenigde Staten en een grote uitgever van juridische en fiscale informatie. De nieuwe aanwinst zal ondergebracht worden in de divisie 'business and finance'.

Bankers System behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer 100 miljoen dollar, terwijl er 870 personen werkzaam zijn. Over de winstgevendheid van het bedrijf is niets bekendgemaakt.

Volgens Wolters Kluwer beschikt BSI over een klantenkring van 14.000 in de financiële sector en een "hoge marktdichtheid in de bancaire sector". De nieuwe Wolters-dochter verkoopt aan deze sector juridische informatie, software en bijpassende diensten. Als voornaamste activiteit wordt het leveren genoemd van papieren en elektronische formulieren voor het voeren van financiële administratie, lenings- en pensioenplanadministratie, verslaglegging en overige regelgeving. BSI verkoopt ook software voor analyses en informatie over leningen.

Wolters Kluwer heeft de laatste jaren een reeks van overnames gedaan in de Amerikaanse professionele uitgeefwereld. Na de miljardenacquisitie van CCH in 1995 waren de acquisities van Plenum en Ovid Technologies vorig jaar opmerkelijk. Daarmee e Wolters zich in de Verenigde Staten op het gebied van medische en wetenschappelijke informatie.

NRC Webpagina's
6 JULI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)