U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Zomerspijkers. Jack Spijkerman ondervraagt zangeres Liesbeth List over haar Nederlandstalige muziekvoorkeur. Op haar verlanglijstje staan o.a. nummers van De Kast, Bløf en Hannie. Radio 2, 12.02-14.00u.

Radioreisdagboek Suriname. Herhaling van een reeks reportages uit 1995 over Suriname. In deze aflevering gaat het om een lange reis richting Brokopondo waar een groot stuwmeer is aangelegd. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. O.a. een gesprek met televisieregisseur Ralph Inbar van het humorprogramma Bananasplit die bij het Eurovisie Songfestival in Israel artistiek leider was. Ook vertelt presentatrice Inge Diepman over haar nieuwe programma Het zwarte Schaap dat vanavond voor de eerste keer wordt uitgezonden. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. In deze uitzending twee herhalingen van uitzendingen over Marcel Duchamp (1887-1968) - de vader van de readymade en de conceptuele kunst - en over het boek Ik ben Elijah Thrush uit 1972 van de Amerikaanse schrijver James Purdy. Radio 5, 17.02-18.00u.

4FM. Vooruitblik op het North Sea Jazz Festival in Scheveningen met cd's van o.a. Ernest Ranglin, Chuck E, Weiss, Ben Harper, Dr. John, Bugger Wesseltoft, Isaac Hayes en Zap Mamma. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy Listening. O.a. Sting met Sinatra's In the wee small hours of the morning; Dionne Warwick met oude Bacharach hits in hiphop-jasje; jazzpianist Monty Alexander met reggae-klassiekers van Bob Marley en Elvis Costello met werk van Charles Aznavour. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Eerste deel van een vierdelige serie over de levensgeschiedenis van dubbelspion George Blake die in 1923 in Rotterdam werd geboren en tegenwoordig in Moskou zijn dagen slijt. Verder een reportage over het clubhuis De Mussen in de Haagse Schilderswijk. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Onder meer een herhaling van het dubbelportret van Kaapstad uit augustus van het vorig jaar met de Zuid-Afrikaanse schrijver Etienne van Heerden en de naar Nederland gevluchte literatuurwetenschapper Thelma Ravell-Pinto. Radio 5, 13.02- 15.00u.

Zomerspecial: Engeland. Eerste aflevering van een serie waarin acht weken lang één vakantieland centraal staat. Vanmiddag met oud-correspondent in Londen Peter Brusse, actrice Manouk van der Meulen en Ken Wilkie, hoofdredacteur van het tijdschrift Holland Herald. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de in Braziliaanse muziek gespecialiseerde zangeres Josee Koning die optreedt op het komende North Sea Jazz Festival in Scheveningen. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & Vertier. Tweede aflevering in een serie zomeruitzendingen over mensen achter de schermen van het theater met de kostuumontwerpers Ber van Hirtum, Leonie Polak en Rien Bekkers. Ze praten over het vak, de invloed van de regisseur, hun favoriete en moeilijkste opdracht en het verschil tussen de disciplines opera, dans, film en toneel. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
3 JULI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)