U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inflatie blijft laag in nieuwe economie
GERZENSEE, 3 JULI. Internet, mobiele telecommunicatie en andere informatietechnologie houden in de Verenigde Staten de inflatie langdurig laag. De nieuwe technologieën zorgen voor zo'n grote groei van de productiviteit van bedrijven dat het gevaar van prijsstijgingen - dat zich voordoet wanneer het productieapparaat volledig wordt benut - voor langere duur vermindert. Volgens de Amerikaanse topeconoom Paul Krugman leidt dit tot een 'nieuwe economie'. Hij zegt dit vandaag in een vraaggesprek met deze krant.

'Honderden van Mujahedeen kregen A-status'
AMSTERDAM, 3 JULI. Nederland heeft de afgelopen vier jaar honderden strijders van de gewelddadige Iraanse oppositiebeweging Mujahedeen Khalq als politiek vluchteling vanuit Irak toegelaten. Daarnaast arriveerde een onbekend aantal dissidenten van deze organisatie. Dat blijkt uit gesprekken met ingewijden in de vluchtelingenwereld. Zij wijzen op een voorkeursbehandeling van de Mujahedeen, die geen gevaar lopen in Irak. In Irak werkt deze groep nauw samen met het bewind van Saddam Hussein.

Kabinet geeft meevallers aan minima
DEN HAAG, 3 JULI. Het kabinet wil volgend jaar ouderen met alleen AOW of een klein pensioen, mensen met minimumuitkering en gezinnen met kinderen extra geld geven. Dat zal worden betaald uit de meevallende inkomsten die dit jaar waarschijnlijk binnenkomen.

Fransman leidt opbouw Kosovo
NEW YORK, 3 JULI. VN-secretaris-generaal Kofi Annan heeft gisteren de Franse minister van Volksgezondheid, Bernard Kouchner, benoemd als zijn speciale afgezant voor de wederopbouw van Kosovo. Voor deze functie was minister Pronk eveneens in de race.

Wereldbank sluit KPN-dochter uit
WASHINGTON, 3 JULI. De Wereldbank heeft Nepostel Consultancy B.V., een adviesorganisatie van KPN, voor drie jaar uitgesloten van haar ontwikkelingsprogramma's. Deze zou zich schuldig hebben gemaakt aan fraude bij een bieding voor een telecomnetwerk in Turkmenistan. Nepostel ontkent.

Kok: lekken is uit den boze
DEN HAAG, 3 JULI. Premier Kok heeft de ministers van zijn kabinet gisteren tot de orde geroepen. Hij stelt dat lekken uit de ministerraad zich " niet voor herhaling leent". Kok zei dit na afloop van de ministerraad.

Samen Staten en gemeenten kiezen
DEN HAAG, 3 JULI. Verkiezingen voor Provinciale Staten en gemeenteraden zouden op dezelfde dag moeten plaatshebben. Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel om dit mogelijk te maken.

Nick Leeson vrij
SINGAPORE, 3 JULI. Nick Leeson, de Brit die in 1994 met fraude de befaamde Britse bank Barings opblies, is door de Singaporese autoriteiten vervroegd vrijgelaten.


NRC Webpagina's
3 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)