U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Gerijpte woede
De ideale leeftijd voor boos kijken moet liggen tussen de 40 en 55. Middelbare leeftijd dus. Van de middelbare boosheid gaat de sterkste dreiging uit. Vroeger op school vond ik de leraren in die categorie de gevaarlijkste. Na 55 worden mensen milder, voor 40 is de toorn nog niet rijp. En de boze moet iets kunnen aanrichten. Woede is vertoon van macht maar niet te veel, want wie alles onder controle heeft, hoeft niet boos te zijn. Het verband tussen leeftijd, sociale klasse en woede zou onderzocht moeten worden.


T V   V O O R A F :


Gegoochel met handige plots
Een van de aardigste afleveringen van de politieserie Columbo is die waarin de mompelende rechercheur het opneemt tegen een moordlustige goochelaar. Het is een soort Columbo in het kwadraat: veel van de aantrekkingskracht van de serie schuilt namelijk in de 'great escapes' die de daders van de plaats delict maken. Niet de ontknoping wíe het gedaan heeft (al wil dat als je de eerste vijf minuten hebt gemist ook nog wel eens tot verrassingen leiden), maar vooral aan de reconstructie hóe het misdrijf is gepleegd, ontleent de door Peter Falk gespeelde politieman zijn grandeur. Hoe komt-ie er toch achter, vraag je je steeds weer af. Want ergens tussen de moddersporen van de schoenen van de moordenaar en het koelbloedige blikken noch blozen als zij tegenover de morsige Peter Falk staan, maakt de geest van Columbo onnavolgbare kronkels.


F I L M   V O O R A F :


Rambling Rose
Wie Hollywood een beetje denkt te kennen, zou vermoeden dat menig producent zijn vingers heeft afgelikt bij het lezen van het scenario van Rambling Rose. Een oversekste jonge vrouw, die in het zuiden van Amerika de hoofden van de mannen flink op hol laat slaan! Visioenen van Kim Basinger en rinkelende kassa's doemen op.


NRC Webpagina's
30 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)