U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PKK: 'beheerst' protest tegen vonnis Öcalan
ROTTERDAM, 30 JUNI. De (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft gisteren opgeroepen tot "aanhoudende en beheerste" protesten tegen de terdoodveroordeling van PKK-leider Abdullah Öcalan, gisteren op het Turkse gevangeniseiland Imrali.

Virenque toch in Tour
ROTTERDAM, 30 JUNI. Drie dagen voor de start van de Tour de France wordt de wielersport nog steeds beheerst door dopingzaken. De Franse renner Richard Virenque en de Spaanse ploegleider Manolo Saiz kregen gisteren alsnog toestemming om deel te nemen aan de Tour.

Bangemann plotseling weg bij Commissie
BRUSSEL, 30 JUNI. Europees Commissaris Bangemann (Industrie en Telecommunicatie) heeft voorzitter Santer van de Europese Commissie en bondskanselier Schröder laten weten zijn functie zo spoedig mogelijk te willen neerleggen om een baan te aanvaarden bij het Spaanse Telefonica. Tijdens zijn commissariaat heeft hij onderhandeld met het Spaanse telefonie-concern over de functie. De geldende gedragscode voor Eurocommissarissen schrijft voor dat zij iedere schijn van vermenging van persoonlijke belangen met die van de Commissie moeten vermijden.

India en Pakistan gaan praten over bestand Kashmir
NEW DELHI, 30 JUNI. Indiase en Pakistaanse legerleiders gaan mogelijk op korte termijn praten over een terugtrekking van de honderden islamitische infiltranten die enkele strategische bergtoppen bezet houden in het Indiase deel van Kashmir.

Korthals houdt vertrouwen van Tweede Kamer
DEN HAAG, 30 JUNI. De Tweede Kamer behoudt het vertrouwen in minister Korthals (Justitie). Een ruime Kamermeerderheid is van oordeel dat de minister geen grote verwijten te maken vallen in de zogeheten cocaïne-affaire.Dit bleek gisteren na een uitvoerig debat tussen minister en Tweede Kamer.

Aanhouding voor aanslag Scholte
AMSTERDAM, 30 JUNI. De politie heeft 4,5 jaar na de aanslag op Rob Scholte en zijn toenmalige vrouw Mickey Hoogendijk een verdachte aangehouden. In Purmerend lichtte de politie gistermorgen de 30-jarige H.R. van zijn bed.

Schiphol wordt gewaarschuwd
DEN HAAG, 30 JUNI. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft Schiphol gisteren gewaarschuwd dat ze nieuwe overschrijdingen van de wettelijke geluidsgrenzen tijdens de nacht niet zal tolereren.

'Belang Schiphol wordt overschat'
ROTTERDAM, 30 JUNI. De rol van Schiphol en de Rotterdamse haven als aanjagers van de Nederlandse economie is niet zo groot als beide beweren. Qua uitstraling naar het achterland leggen de lucht- en zeehaven het af tegen bedrijven uit andere sectoren.

Handels-top Rio zonder resultaat
RIO DE JANEIRO, 30 JUNI. In Rio de Janeiro werd gisteren de topconferentie tussen de regeringsleiders van de Europese Unie en Latijns Amerika afgesloten. De eerste poging tot integratie van de twee blokken leverde alleen goede intenties op.

Leider kerk Armenië overleden
ETSJMIADZIN, 30 JUNI. In Etsjmiadzin, in Armenië, is gisteren op 66-jarige leeftijd het hoofd van de onafhankelijke Armeense Apostolische Kerk, Karekin I, overleden. De paus heeft onlangs met het oog op de ziekte van de Armeense kerkvorst een reis naar Armenië, die overmorgen zou beginnen, moeten afzeggen.

Kartelbewaker pakt banken aan
DEN HAAG, 30 JUNI. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat volgend jaar de financiële wereld, de bouwnijverheid en de landbouw onderzoeken op mogelijke kartels. Dit heeft directeur A.W. Kist vanmorgen gezegd bij de presentatie van het eerste jaarverslag van de NMa.

NRC Webpagina's
30 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)