U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

De markt. Over het verleden, heden en toekomst van de markt. met onder meer impressies van 41ste Pasar Malam Besar die nog tot en met morgen op het Malieveld in Den Haag wordt gehouden. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Onder andere aandacht voor de zonsverduistering op 11 augustus die volgens kenners een adembenemend spektakel zal vormen. Ook over de archeologen van de Groningse universiteit die in de havenstad Berenike aan de Rode Zee op een binnenplaats van een tempel een pot met ruim 7,5 kilo zwarte peper uit India hebben gevonden. Radio 5, 16.02- 17.00u.

Weekendcafé. Gast is de Nederlands-Tsjechische presentator Martin Simek die voor de televisie onbekende Nederlanders ondervraagt. Verder o.a. aandacht voor het reizend theater De Parade en Bert Kisjes over zomerfestiviteiten in Wijk aan Zee. Radio 2, 16.02- 18.00u.

Spektakel. Herhaling van het radio-portret Paula Modersohn- Becker (1876-1907) die tot de voorloopsters van het Duitse expressionisme wordt gerekend. Zij schilderde in een dorpje boven Bremen voor de eeuwwisseling het zware leven van boeren en veenarbeiders. Uit fragmenten van brieven en dagboeken ontstaat een beeld van een bijzondere vrouw en kunstenaar. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. O.a. Chet Baker met strijkers van Johnny Mandel, het ontstaan van Erroll Garner's Misty, een jazz-suite van Mel Tormé, actrice Cybill Shepherd met Stan Getz en Frank Sinatra samen met Dick Haymes en Perry Como. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen. Een gesprek over het boek Koninkrijk aan zee met auteur Theo Korthals Altes en schrijver en Curaçao-kenner Johan van de Walle. Verder een reportage over het drastische tekort aan leraren op middelbare scholen. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Live vanuit het Willem Dreeshuis in Amsterdam de laatste column van oud-minister-president Willem Drees die terugblikt op de eerste helft van deze eeuw. Ook de presentatie van de CD met zijn columns en gesprekken over het leven van deze politicus. In het tweede uur aandacht voor de opening van het Ferdinand Domela Nieuwenhuismuseum in Heerenveen en de droom van Pierre de Coubertin, initiatiefnemer van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 in Athene. Radio 1, 10.02- 12.00u.

Weekendcafé. Ode aan Willem Duys die afscheid neemt als AVRO-presentator met o.a. zijn opvolger Robert Long en muzieksamensteller Imme Schade van Westrum. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de zanger en acteur Tony Neef die op 4 juli voor het laats in de musical Miss Saigon speelt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Dromenspecialist Bas Klinkhamer van het Instituut voor toegepaste integrale psychologie gaat in op de dromen van luisteraars. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.

NRC Webpagina's
26 JUNI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)