U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Huwelijk homo's primeur
Nederland wordt het enige land in de wereld met een wettelijk huwelijk tussen homo's. Dat volgt uit het kabinetsbesluit gisteren om het wetsvoorstel voor het homohuwelijk naar de Tweede Kamer te sturen. Door het huwelijk kunnen homo's en lesbiennes ook kinderen adopteren, maar alleen binnen Nederland.

Chaos bij massale komst Albanezen
De massale terugkeer van Albanese vluchtelingen leidt in Kosovo tot chaotische taferelen. Plunderingen, wraaknemingen en schietpartijen worden overal gemeld. Gisteren keerden ruim 50.000 Kosovaren terug uit Albanië, Macedonië en Montenegro, waarmee het aantal teruggekeerde vluchtelingen 300.000 bedraagt.

België vergoedt schade als gevolg van dioxinecrisis
ROTTERDAM, 26 JUNI. Het Belgische kabinet gaat de bedrijven die zijn getroffen door de dioxinecrisis ruimschoots van financiële noodhulp voorzien. Alle kosten die zijn gemaakt voor het vernietigen van besmette dieren zullen worden vergoed, terwijl de boeren ook kunnen rekenen op renteloze noodleningen. Het Nederlandse ministerie van Landbouw denkt voorshands niet aan vergoedingen.

Mink K. in België voor de rechter
ROTTERDAM, 26 JUNI. De bij de IRT-affaire betrokken drugshandelaar Mink K. moet dit jaar in België voor de rechter verschijnen op verdenking van omkoping van een vertrouwensman bij de Belgische politie. K. maakte eerder omstreden afspraken met het Amsterdamse openbaar ministerie.

Proefneming met pepperspray
DEN HAAG, 26 JUNI. De politie gaat zich over enige tijd wapenen met een nieuw middel: de spuitbus met pepperspray. Voordat het nieuwe wapen wordt ingevoerd, zal Binnenlandse Zaken onderzoeken hoe mensen met astma-aandoeningen reageren op de prikkelende stof.

Dreiging terreur: ambassades dicht
WASHINGTON, 26 JUNI. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië sluiten tijdelijk een aantal ambassades in Afrika uit angst voor een mogelijke aanslag door de Saoedische terrorist Bin Laden.

NRC Webpagina's
26 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)