U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Vormingswerkers
Verplicht op vakantie in Nederland om het mijeu te sparen, het lijkt me geen pretje. Stel je voor dat we allemaal bij toerbeurt in een kluwen van scheerlijnen op een Nederlandse camping moeten staan van de minister van Vrom die zelf wél in het vliegtuig mag, ja zelfs moet, om de wereld te vertellen hoe gezellig en mijeuvriendelijk het toegaat in de Nederlandse tent.



Sp!ts sensationeler dan Metro
Metro en Sp!ts, sinds deze week gratis elke maandag tot en met vrijdag aan de trein- en metroreizigers uitgedeeld, zouden achteraf wel eens het ongelijk van de PCM-directie kunnen aantonen die Het Parool niet tot tabloid- formaat wilde terugbrengen. Of de kranten inhoudelijk aanslaan is nog een vraag, maar het 'formaat van een halve krant' blijkt voor veel lezers een geschenk uit de hemel.


F I L M   V O O R A F :


Against the wall
Na 'the age of aquarius' en 'the summer of love' bleef Amerika begin jaren zeventig zitten met de kater van de jaren zestig. Een kleine elite had zich bevrijd van de strikte seksuele moraal en de autoritaire verhoudingen van hun ouders, terwijl de rest van de bevolking nog gebukt ging onder racisme en klassenverschillen. Het ergst te lijden onder het uitblijven van hervormingen hadden de bewoners van Amerika's gevangenissen. In 1971 explodeerde de frustratie in de vorm van de gevangenisopstand in Attica die, tot de rellen in Los Angeles in 1993, gold als het bloedigste burgerlijke conflict in de VS sinds de burgeroorlog.


NRC Webpagina's
24 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)