U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Drastische bezuinigingen bedreigen BBC'
Drastische bezuinigingen bedreigen de gezaghebbende status van de BBC als wereldwijde omroep. Dat zegt een groep toonaangevende journalisten van de Britse staatsomroep die vandaag met een open brief in The Independent een campagne tegen de BBC-directie is begonnen.

Heel A2000 van UPC
De Amsterdamse kabelmaatschappij A2000 komt volledig in handen van UPC. Dit Amerikaanse mediaconcern, genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, neemt het 50-procentsbelang over van Media One. UPC betaalt voor het pakket 229 miljoen dollar, bijna een half miljard gulden. UPC (voluit: United Pan-Europe Communications) was reeds in het bezit van de andere helft van de aandelen.

Uitblazen en nadenken
Leraar scheikunde en zwager van Joop ter Heul, dr. Joachim Schmidt met dt, heeft heel zijn leven geweigerd auto te leren rijden of een paard te bestijgen - de smeekbeden en trillende neusvleugels van zijn echtgenote Julie ten spijt. Aan Joachim waren geen uitspattingen besteed en hij zou hoofdschuddend het verhaal in Vrij Nederland gelezen hebben over de bijkans tomeloze kooplust waar menig Nederlander zich anno 1999 aan overgeeft.

Fusie telecombedrijven
De Amerikaanse telecommaatschappijen VoiceStream Wireless en Omnipoint gaan fuseren. De fusie vindt plaats via betaling in contanten, aandelenruil en overname van schulden ter waarde van 4,5 miljard dollar (9,6 miljard gulden). De twee bedrijven worden samen een van de grootste Amerikaanse aanbieders van mobiele telefonie. VoiceStream en Omnipoint hebben licenties om 175 miljoen Amerikanen van New York tot aan Hawaii van mobiele telefonie te voorzien.

Lycos Europa
Het Amerikaanse internetbedrijf Lycos heeft plannen om zijn Europese activiteiten naar de beurs te brengen. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd. Het gaat om Lycos Europe, dat samen met het Duitse mediaconcern Bertelsmann wordt bestierd. De activiteiten krijgen waarschijnlijk een notering aan de beurs in Frankfurt.

Bod Gannet op Newsquest
Het Amerikaanse krantenconcern Gannett heeft een overnamebod gedaan op Newsquest, de op twee na grootste uitgever van regionale dagbladen in Groot-Brittannië. Het bod bedraagt 460 pence per aandeel en waardeert Newsquest op 904 miljoen pond sterling (3,05 miljard gulden). Gannett, dat 74 dagbladen waaronder USA Today uitgeeft, zegt dat Newsquest "aanzienlijke voordelen" kan opleveren. De directie van de Britse uitgeverij is akkoord met de overneming.

Reclame op Internet
Het Amerikaanse bedrijf Internet Junkbusters Proxy heeft de aanval geopend op de hausse in ongewenste reclames op internetpagina's. De vaak bijzonder opdringende, lawaaiige en grote reclameblokken op veel sites maken het surfen zeer onaangenaam, aldus Junkbusters. Er zijn al advertenties die ondanks herhaaldelijk 'wegklikken' steeds terugkeren op het beeldscherm.

EU: tv-kabelactiviteiten in apart bedrijf
De Europese Commissie heeft gisteren een richtlijn aanvaard die telecombedrijven in de EU verplicht hun activiteiten in kabel-tv onder te brengen in aparte ondernemingen. Volgens de Commissie zal deze maatregel bijdragen aan betere concurrentieverhoudingen en innovatie in de sector, in het bijzonder bij de toegang tot het Internet via de tv- kabel. Tegen eind 2002 zal die markt zich hebben verdrievoudigd en een omvang hebben van 200 miljard euro, raamt de Commissie. (AFP)


Wie niet genoeg heeft aan de dagelijkse Kamagurka op de volgende pagina, kan op Internet terecht bij zijn nieuwe zeer uitgebreide website met regelmatig nieuw werk. Met ook Cowboy Henk, Kamiel Kafka en Bert en Bobje. Surfen op de site is erg vermakelijk omdat de bezoeker steeds voor verrassingen komt te staan. Alles is fraai vormgegeven, ook de sectie die sterk aan een sekssite doet denken. (www.kamagurka.com)

NRC Webpagina's
24 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)