U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Kiezen trekken
Oud-Ajacied Johnnie Rep gaat achterover zitten en denkt terug aan de mooiste tijd van zijn leven. Dat was op Corsica, bij de voetbalclub Bastia. Bij mij komen honderd vragen op, het andere voetballen daar, de onafhankelijkheidsbeweging, het wonen in het buitenland, dat half-Italiaanse taaltje daar, de aanpassing. Wat maakte het voetbal daar zo leuk? Houdt Rep van isolement? Rep zegt alleen: "Het was het mooiste eiland van Europa." Interviewster Rémi van der Elzen reageert: "Het mooiste eiland van Europa?" Rep weer: "Ja, absoluut."


T V   V O O R A F :


Is partnerdoding toegestaan?
Wat God samengevoegd heeft, scheide de mens niet. Het is die stelregel die mevrouw P. van der Molen ertoe bracht jarenlang de fysieke terreur van haar echtgenoot lijdzaam te ondergaan. Pas na zestien jaren van mishandeling kreeg ze de geest en nam de benen. Ze is nu succesvol ondernemer en vertelt opmerkelijk laconiek over het leed dat haar in het huwelijk is aangedaan.


F I L M   V O O R A F :


Parting glances
Parting Glances is zo'n film die nooit bij een groter publiek zou zijn opgevallen als de onbetwiste ster van die film iemand anders was geweest dan Steve Buscemi. Hij heeft dankzij de juiste neus voor de juiste rollen in de juiste films (van bijvoorbeeld Quentin Tarantino, Jim Jarmusch en de gebroeders Coen) inmiddels een eerbiedwaardige cultstatus bereikt. Want wie is dat expressieve gezicht met die uitpuilende ogen, dat op instorten staande gebit en die blije, licht verstoorde uitdrukking de laatste jaren nou niet opgevallen in Reservoir Dogs, Mystery Train of The Big Lebowski?


NRC Webpagina's
9 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)