U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Touroperator laat reisleiders optreden tegen sekstoeristen
RIJSWIJK, 9 JUNI. Travel Unie, de grootste touroperator in Nederland, gaat haar personeel instructies geven over de manier waarop het op kindersekstoerisme moet reageren. Dit zegt Nico Visser, manager duurzaam toerisme bij Travel Unie (Arke, Holland International enz.). Driehonderd reisleiders in ‘gevoelige landen' als China, de Filippijnen en Sri Lanka krijgen binnenkort een cursus over kindersekstoerisme. De reisleiders leren het te traceren en er op een juiste manier op te reageren. Door bijvoorbeeld aangifte te doen ter plekke of in Nederland. Binnen anderhalf jaar moeten alle reisleiders zijn geïnstrueerd.

Oppositie: bij dioxinen Faber en Borst in gebreke
DEN HAAG, 9 JUNI. De oppositie in de Tweede Kamer vindt dat staatssecretaris Faber (Landbouw) en minister Borst (Volksgezondheid) ernstig tekort zijn geschoten bij de aanpak van de dioxinenkwestie. Ook regeringspartij VVD vindt dat de bewindslieden inadequaat hebben gehandeld. Borst en Faber hebben volgens de VVD ,,willens en wetens een risico gelopen'' door niet onmiddellijk alarm te slaan.

William Walker weg als voorzitter OVSE-missie
SKOPJE, 9 JUNI. De Amerikaanse diplomaat William Walker is opzijgeschoven als hoofd van de OVSE-missie in Kosovo. De voorzitter van de OVSE, de Noorse minister Knut Vollebaek, liet Walker eind vorige week per fax weten dat na de NAVO-bombardementen op Joegoslavië een nieuwe Kosovo-missie wordt gevormd die door een ander wordt geleid. Rusland en Griekenland hadden eerder scherpe kritiek op Walker geuit.

Nederland levert KFOR 2.050 man
ROTTERDAM, 9 JUNI. Nederland levert 2.050 militairen aan de vredesmacht KFOR (Kosovo Force), waarvan de eerste eenheden wellicht al binnen enkele dagen Kosovo binnentrekken. Dat hebben de ministers De Grave en Van Aartsen aan de Tweede Kamer geschreven.

Corruptie bij invoer softdrugs
DEN HAAG, 9 JUNI. De partijen softdrugs die sinds eind jaren tachtig in Nederland met medeweten van justitie zijn ingevoerd en leidden tot de parlementaire enquête Opsporingsmethoden, zijn deels dekmantel geweest voor cocaïne-import waaraan corrupte ambtenaren hebben meegewerkt. Dit rapporteert een Kamercommissie.

Marine Korea's ‘schenden' elkaars grenzen
SEOUL/ TOKIO, 9 JUNI. Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar de afgelopen dagen beschuldigd van schendingen van de respectieve zeegrenzen. In de Gele Zee liggen oorlogsschepen van beide landen tegenover elkaar.

Van Lanschot spoedig op beurs
ROTTERDAM, 9 JUNI. Van Lanschot Bankiers gaat op korte termijn naar de beurs. Dit is bevestigd door doorgaans betrouwbare bronnen. Van Lanschot zelf wil niets kwijt over een beursgang, en verwees vanmorgen naar een persconferentie die voor komende vrijdag is belegd.

Geen BTW op parfums Schiphol
SCHIPHOL, 9 JUNI. Passagiers op luchthaven Schiphol hoeven ook na afschaffing van de taxfree-verkopen per 1 juli geen BTW te betalen over producten als parfum en elektronica. Schiphol neemt samen met de winkeliers op de luchthaven deze kosten voor zijn rekening. Voor alcohol en tabak geldt een andere regeling.

NRC Webpagina's
9 JUNI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)