U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Radio B92 tijdelijk terug op het Web
De onafhankelijke Belgradose radiozender, door Milosevic uit de ether verbannen, zendt tot middernacht via Internet uit. Met de eenmalige uitzending wordt het tienjarige bestaan van de zender gevierd.

Wereldwijde actie voor collectief goed
Leve de vooruitgang! Nieuwe technologieën bieden ongekende mogelijkheden, de globalisering opent nieuw welvaartspotentieel en de informatie-economie stuwt productiviteitsgroei verder op. Leve de vooruitgang?

De heksenjacht op buitenbeentjes
Op zoek naar een verklaring voor het bloedbad in Littleton, waar eind april twee teenagers twaalf medeleerlingen, een leraar en zichzelf afslachtten, heeft columnist Jon Katz een kleine mediarevolutie veroorzaakt. In zijn column voor het alternatieve webmagazine Slashdot 'Why Kids Kill' schreef Katz kort na de moorden dat de media onterecht Internet en computerspelletjes als oorzaak voor het geweld aanwijzen. Hij waarschuwt voor de 'domme stereotypen' van media en opvoeders over kinderen.

'VS wil Internet niet afsluiten voor Joegoslavië'
WASHINGTON, 15 MEI. De Amerikaanse regering is niet van plan om het Internet af te sluiten voor gebruikers in Joegoslavië. Het Amerikaanse satellietbedrijf Loral Orion zei donderdag dat de connecties met Joegslavische Internetaanbieders mogelijk verbroken dienden te worden, omdat, op bevel van president Clinton, Amerikaanse bedrijven geen goederen en diensten mogen leveren aan Joegoslavische ondernemingen. Gisteren zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, James Rubin, dat de VS het Servische volk juist aanmoedigt om het Internet te gebruiken. Het Internet stelt het Servische volk in staat om achter de "lelijke waarheid" te komen over de "misdaden tegen de menselijkheid die door het regime van Milosevic worden begaan in Kosovo", aldus Rubin. (AP)


Maandag worden in Israel verkiezingen voor de Knesset, het Israelische parlement, en voor het premierschap gehouden. Aan de parlementsverkiezingen doen 33 partijen mee. In Dossier Verkiezingen Israel, op de website van deze krant, vindt u achtergrondartikelen, portretten van de partijen en kandidaten en links naar relevante sites. (www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
15 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)