U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Paneel Van Gogh gestolen bij bank Van Lanschot
DEN BOSCH, 15 MEI. Het schilderij 'Geknotte berkenboom' van Vincent van Gogh is gestolen uit het kantoor van de bank Van Lanschot in Den Bosch. Een bewaker van de bank ontdekte de diefstal vrijdagochtend. Het betreft volgens de bank een paneel uit de vroege Nuenense periode, met een waarde van 750.000 gulden. Het is 40,5 centimeter hoog en 29,5 centimeter breed. De inbraak moet zijn gepleegd tussen woensdagavond en vrijdagmorgen.

Industrie VS mijdt Nederland
ROTTERDAM, 15 MEI. Amerikaanse industriële concerns mijden Nederland bij investeringen in het buitenland. Acht Europese landen trekken meer Amerikaanse investeerders aan dan Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van een adviesbureau. In België, Polen en zelfs Rusland steekt de Amerikaanse industrie meer dollars dan in Nederland.

Prins Bernhard geopereerd
UTRECHT, 15 MEI. Prins Bernhard (87) is gisterochtend in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht geopereerd aan een vernauwing van de luchtpijp door littekenweefsel. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bekendgemaakt. Volgens de behandelende artsen maakt hij het goed.

Kritiek concerns op elektra-wet
DEN HAAG, 15 MEI. De multinationals Albert Heijn, Philips, Sara Lee/DE, Unilever en Campina Melkunie hebben scherpe kritiek op de nieuwe elektriciteitswet, die onderscheid maakt tussen publieke en private bedrijven.

Fox dingt mee naar tv-voetbal
ROTTERDAM, 15 MEI. Het commerciële televisiestation Fox Television heeft zich naast de NOS en SBS6 gemeld als gegadigde voor de televisierechten van de KPN-Telecompetitie. Dat meldde het Radio 1- journaal gisteren. Het contract van de NOS loopt over twee jaar af.

Toch regels voor wapenverkoop VS
WASHINGTON, 15 MEI. Onder zware druk is de Amerikaanse Senaat gisteren toch akkoord gegaan met nieuwe regels voor de aanschaf van vuurwapens. Woensdag nog had de Republikeinse meerderheid een strengere aanpak verworpen.

NRC Webpagina's
15 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)