U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

W E B   W E R E L D :
De heksenjacht op buitenbeentjes
Op zoek naar een verklaring voor het bloedbad in Littleton, waar eind april twee teenagers twaalf medeleerlingen, een leraar en zichzelf afslachtten, heeft columnist Jon Katz een kleine mediarevolutie veroorzaakt. In zijn column voor het alternatieve webmagazine Slashdot 'Why Kids Kill' schreef Katz kort na de moorden dat de media onterecht Internet en computerspelletjes als oorzaak voor het geweld aanwijzen. Hij waarschuwt voor de 'domme stereotypen' van media en opvoeders over kinderen.


T V   V O O R A F :


Waar is Zorro toch?
Als iemand in een nieuw tv- programma op zoek gaat naar 'de gewoontes van de Nederlander' ben je verplicht niet meteen toe te geven aan één van die gewoontes: het genadeloos neersabelen van de verse aanwinst. Vandaar dat ik me al enige dagen suf peins over de drijfveren van Harmke Pijpers. Ik hoopte ergens tussen mijn wildste fantasieën een reden te vinden waarom haar programma Nederland volgens Pijpers gemaakt is. De basis van iedere creatie is de noodzaak van de maker. Het ei moet er uit. Soms is het ei de noodzaak, een andere keer het proces waarbij het ei er al of niet uitfloept.


F I L M   V O O R A F :


De hel van Clint
Het is laat in de middag of vroeg in de ochtend, maar de zon brandt als de hel. Het is 1870 en ergens in het Zuidwesten van Amerika ziet de wereld eruit als een maanlandschap. Over de heuvelrug komt een eenzame ruiter aangereden, een silhouet in het verblindende licht, maar de stuurse trekken en de dichtgeknepen ogen verraden het gezicht van held Clint.


NRC Webpagina's
15 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)