U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Gekwetste groepen
Twee gekken zitten op een bankje. Het is het begin van een grap die me aan vroeger doet denken. Meestal werden ze verteld in besloten kring. Nu kun je er niet meer mee aankomen, want je sust er een gezelschap mee in slaap.


T V   V O O R A F :


Het konijn wil niet praten
Kijk vanavond naar het optreden van Meritan Arifi uit Kosovo en huiver bij zijn bloedstollende oorlogsverhaal. Het geeft u op z'n minst een idee welk antwoord past bij de vraag of het daar ooit weer goed zal komen. Meritan wil dichter en soldaat worden, om zijn land met een potlood te verdedigen. Na zijn declamatie gaat de jongen weer driftig verder met het verzamelen van takken voor een houtvuur. Dan vertelt hij waarvoor hij zo bang is.


F I L M   V O O R A F :


Get Shorty
Nadat vorig jaar Quentin Tarantino en Steven Soderbergh veel succes oogstten met hun verfilmingen van respectievelijk Rum Punch (Jackie Brown) en Out of Sight van Elmore Leonard, leek het even of de boeken van de veteraan thrillerschrijver nog nooit waren verfilmd. Maar dat is natuurlijk niet zo, Leonards naam stond op de credits van inmiddels al meer dan dertig films, alleen is geen daarvan zo spectaculair als Jackie Brown en Out of Sight, die bovendien ook nog vol grapjes en verwijzingen naar elkaar zitten (zoals een cameo voor hoofdrolspelers Samuel L. Jackson en Michael Keaton uit Jackie Brown in Out of Sight).


NRC Webpagina's
11 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)