U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

China eist eind acties NAVOKopKop
PEKING, 11 MEI. China heeft een stopzetting van de NAVO-bombardementen in Joegoslavië als voorwaarde gesteld voor elk verder overleg in de Veiligheidsraad over een oplossing van de Kosovo-crisis. De Russische gezant Tsjernomyrdin heeft de Chinezen vandaag niet op andere gedachten kunnen brengen.

KLM voor rechter om dood 822 hagedissen
ROTTERDAM, 11 MEI. De KLM wordt vervolgd wegens een ondeugdelijk transport van hagedissen van Bonaire naar Nederland vorig jaar. Van de 830 hagedissen hebben 822 het transport niet overleefd. Maandag moet de KLM voorkomen.

Vier steden tegen kleine proef rekeningrijden
ROTTERDAM, 11 MEI. De vier grote steden voelen niets voor een bescheiden proef met rekeningrijden, zoals minister Netelenbos het kabinet heeft voorgesteld. "We zijn altijd sceptisch geweest over de effectiviteit van tolwegen, maar wanneer dat alleen in de regio Rijnmond zou gaan gelden, heeft dit negatieve gevolgen voor het vestigingsklimaat", aldus een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. Amsterdam, Utrecht en Den Haag willen evenmin meewerken.

Israelisch hof geeft Orient House respijt
JERUZALEM, 11 MEI. Het Israelische Hooggerechtshof heeft de regering in Jeruzalem vandaag bevolen de sluiting van Orient House, het PLO- hoofdkwartier in Oost-Jeruzalem, een week op te schorten hangende de behandeling van hoger beroep tegen de maatregel.

VVD verdeeld over referendum
DEN HAAG, 11 MEI. Vijf leden van de VVD-fractie in de Eerste Kamer staan onder zware politieke druk om volgende week te stemmen vóór invoering van het correctief wetgevingsreferendum.

Overheid lekt privé-gegevens
HILVERSUM, 11 MEI. Diverse overheidsinstellingen zoals de Belastingdienst, de ministeries van Defensie en Justitie alsmede het GAK lekken privacygevoelige informatie. Dat blijkt uit het tv-programma Radar.

Miljoenenfraude met hypotheken
AMSTERDAM, 11 MEI. De financiële recherche van de Amsterdamse politie heeft zeven mensen aangehouden die worden verdacht van een omvangrijke hypotheekfraude. Zij zouden bij banken voor ruim acht miljoen gulden aan hypotheken hebben losgekregen.

STE verdubbelt onderzoek fraude
AMSTERDAM, 11 MEI. De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) heeft het aantal aangiften naar het misbruiken van voorkennis op de beurs in het afgelopen jaar verdubbeld tot twaalf. Ook het aantal onderzoeken (48) werd tweemaal hoger.

Welteke hoofd Bundesbank
BERLIJN, 11 MEI. Voorzitter Ernst Welteke (SPD) van de centrale bank van de Duitse deelstaat Hessen wordt de nieuwe president van de Bundesbank.


NRC Webpagina's
11 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)