U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Noodeditie na storing
Gisteren legde een storing het computernetwerk van NRC Handelsblad lam. De oorzaak is nog niet bekend.

Wang, miljardair in grijs
Na zijn eerste volledige jaar in zaken had An Wang in 1951 op 31-jarige leeftijd een bedrag van 3.253 dollar verdiend. Ruim dertig jaar later werd het privé-vermogen van de Chinese uitvinder en wonderdoener in kantoor-automatisering geschat op 620 miljoen dollar en prijkte hij op de lijst van Forbes als de rijkste man van New England aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Fusie Getronics was al ingezet
Getronics verrast vriend en vijand met de overname van het eens fameuze Wang. In plaats van geleidelijke groei kiest de automatiseerder voor de sprong voorwaarts.

Kabel-drama
Het exploiteren van een kabelnet in Amsterdam is ongetwijfeld een van de minst begeerlijke beroepen op aarde. Want de bevolking van de hoofdstad houdt niet op met klagen.

Publieke omroep stopt zomerpauze
De traditionele zomerstop van de publieke omroepen behoort vanaf volgend jaar tot het verleden. De publieke netten nemen deze zomer al een voorschot door een aantal programma's door te laten lopen en zelfs enkele nieuwe te beginnen. Vanaf volgend jaar is er in de zomer vrijwel geen enkele herhaling meer te zien. (ANP)

Nepreporter
Een dertigjarige nepverslaggever uit het Drentse Klazienaveen heeft bekend het afgelopen jaar circa honderd meisjes te hebben aangerand. Als journalist van de 'Groninger Courant' interviewde hij zijn slachtoffers over seks en betastte ze vervolgens onzedelijk. (ANP)

AT&T en Comcast
Het Amerikaanse telecomconcern AT&T en het kabelbedrijf Comcast hebben onverwacht hun overnamestrijd beëindigd rond het kabelbedrijf MediaOne. AT&T mag MediaOne inlijven, maar zal twee miljoen kabelaansluitingen afstaan aan Comcast. MediaOne moet 3 miljard gulden aan Comcast betalen omdat het een fusieakkoord heeft verbroken.

Microsoft brengt onderdelen naar beurs
Het Amerikaanse software-concern Microsoft overweegt enkele van zijn internetonderdelen afzonderlijk naar de beurs te brengen. Het gaat om een website voor reisboekingen (Expedia), een nieuwswebsite (MSNBC) en de populaire e-maildienst Hotmail, zo meldde The Wall Street Journal gisteren. Deze websites zouden al winst draaien waardoor beursgang zeer interessant is. (ANP)

Wetsvoorstel VS over millenniumclaims
Gerechtelijke procedures tegen Amerikaanse bedrijven en hun leidinggevenden als gevolg van millenniumproblemen mogen pas na een periode van 30 tot 90 dagen ingezet worden, terwijl zowel aan de mogelijke schade als aan de aansprakelijkheid van de leidinggevenden grenzen worden gesteld. Wetgeving van die strekking is gisteren goedgekeurd door een parlementaire commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De Democraten zijn tegen het voorstel, omdat bedrijven hierdoor hun verantwoordelijkheden zouden kunnen ontlopen. (Reuters)

Arnhem krijgt belcentrale Dutchtone
Dutchtone, een van de nieuwe aanbieders van GSM-telefonie, opent een groot kantoor in Arnhem. Het gaat om een belcentrale voor dienstverlening aan klanten. De vestiging levert Arnhem zeshonderd arbeidsplaatsen op. De centrale gaat in september open. De investeringskosten liggen tussen de 15 en 20 miljoen gulden. (ANP)


De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft sinds kort een observatiepost waar bezoekers regionale en globale veranderingen op de aarde - bijna op het moment dat ze zich voordoen - kunnen observeren. Met behulp van satellietdata kunnen tevens de effecten van klimatologische en mileukundige veranderingen berekend worden en in de online bibliotheek kunnen interessante gegevens over de aarde worden opgezocht. (earthobservatory.nasa.gov)

NRC Webpagina's
5 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)