U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europarlement tegen salarisplan
STRAATSBURG, 5 MEI. Het Europees Parlement heeft vanmiddag een voorstel voor nieuwe regeling van salarissen en onkostenvergoedingen afgewezen. De Europarlementariërs weigerden wijzigingen te aanvaarden die de ministers van Buitenlandse Zaken van de vijftien lidstaten van de Europese Unie hadden aangebracht in een plan van het parlement zelf. De Europarlementariërs moeten nu waarschijnlijk de campagne voor de Europese verkiezingen van juni voeren zonder dat er zicht is op een snelle wijziging van het salaris- en onkostensysteem. De inkomens van de Europarlementariërs zijn bekritiseerd in Noord-Europese landen, waaronder Nederland.

Nieuwe minister: Duitsland moet fors bezuinigen
BERLIJN, 5 MEI. Duitsland staan forse bezuinigingen te wachten. De financiële situatie is "dramatisch". Bijna een kwart van de begroting gaat op aan rentebetalingen. De "opmars naar de schuldenstaat" moet worden gestopt. Dit heeft de nieuwe Duitse minister van Financiën, Eichel, gisteren gezegd.

Dwangsom bij inzet varkenswet
DEN HAAG, 5 MEI. Het ministerie van Landbouw moet een dwangsom van een miljoen gulden per dag betalen als het doorgaat met de uitvoering van de Wet Herstructurering Varkenshouderij(WHV). Dit heeft de president van de Haagse rechtbank gisteren in een kort geding bepaald.

Lagere uitgaven voor medicijnen
DEN HAAG, 5 MEI. Voor medicijnen is in 1998 130 miljoen gulden minder uitgegeven dan minister Borst (Volksgezondheid) in november nog aannam. Zij verwachtte toen dat het medicijnenbudget met 280 miljoen gulden zou worden overschreden; het blijkt uiteindelijk 150 miljoen te zijn.

Leraar worden ook zonder VWO
DEN HAAG, 5 MEI. Minister Hermans (Onderwijs) ziet niets in het voorstel om alleen studenten met een VWO-diploma tot de lerarenopleidingen toe te laten. De kwaliteit van de lerarenopleidingen in het hoger beroepsonderwijs voldoet prima, zo schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Prefect Corsica uit functie gezet
PARIJS, 5 MEI. De prefect van Corsica, Bernard Bonnet, is vanmorgen uit zijn functie ontheven, nadat hij eerder was gearresteerd. De prefect, de hoogste rijksambtenaar op het eiland, wordt verdacht van betrokkenheid bij het in brand steken van een illegaal strandrestaurant bij Ajaccio.

Minder subsidie voor BSE-bestrijding
STRAATSBURG, 5 MEI. Groot-Brittannië krijgt een strafkorting van 72 miljoen gulden op de subsidies voor maatregelen om de gekkekoeienziekte (BSE) uit te bannen. De Britten hebben steken laten vallen bij de vernietiging van risicodieren, constateert de Europese Commissie.

Onderzoek steun aan Reebok
ROTTERDAMG, 5 MEI. De Europese Commissie heeft gisteren besloten een onderzoek te openen naar Nederlandse staatssteun aan de Amerikaanse sportschoenenfabrikant Reebok. De Commissie vermoedt dat de overheid Reebok met ongeoorloofde subsidies naar Rotterdam heeft gelokt.


NRC Webpagina's
5 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)