U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Achteraan hollen
Vijf netten met hun eigen dodenherdenking. Terwijl op de Waalsdorpervlakte (RTL4) al het Wilhelmus werd ingezet, begonnen op de Dam (Nederland 1, 2 en 3) pas de twee minuten stilte. De Koningin had het net niet gehaald. De dienst in de Nieuwe Kerk was uitgelopen. Snel beende ze voort met haar gevolg. "De Koningin zal de eerste krans leggen en dat gebeurt dan nog voor acht uur", commentarieerde Joop van Zijl optimistisch. "En vooraf zal nog Geef Acht en Taptoe geblazen worden". Ik keek op mijn horloge, mat de afstand die ze nog moest afleggen.


T V   V O O R A F :


De ander die anders is
Bijna niets zo leuk om op televisie naar te kijken als mensen die ruzie hebben. Frans Bromet dankt er het succes van zijn programma Buren aan, maar we kennen deze meest pure vorm van emotie-tv natuurlijk al sinds Laurel & Hardy en Tom & Jerry. Het BBC-programma Living with the Enemy belooft dus dikke pret. Daarin, zo meldt het persbericht, 'worden mensen met zeer tegengestelde ideeën en opvattingen een week lang met elkaar opgescheept', hetgeen leidt tot 'verhitte discussies, gevoelens van pure wanhoop, frustratie en totale onmacht'. Smullen! Maar dat valt tegen.


F I L M   V O O R A F :


De humor van heroïne
Trainspotting is naar mijn weten de eerste echte junkie-komedie. De vrolijke kant van heroïnegebruik wordt zelden belicht. En zeker niet met de vaart, de humor en de visuele kracht van regisseur Danny Boyle, een van de grootste talenten van de jaren negentig.


NRC Webpagina's
5 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)