U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Twee minuten goed
Het lijkt wel of steeds meer Nederlanders op een dag als vandaag buiten de merels willen horen zingen. Twee minuten lang.


T V   V O O R A F :


De oorlog van Frans
Je hebt van die gidsaankondingen die te veel beloven en toch te weinig zeggen. Zo blijkt de documentaire over het 322 Squadron - de luchtmachteenheid die op 24 maart nog een Joegoslavische Mig neerschoot- zich in werkelijkheid te beperken tot de oorlogsjaren. En dan is het ook nog vooral een blik door de ogen van één van de piloten, Frans van Eijk uit Alkmaar.


F I L M   V O O R A F :


Dangerous Minds
Het leukste aan Dangerous Minds (1995) was de videoclip van Coolio met de titelsong Gangsta's Paradise. Het leukste aan Dangerous Minds kwam dus niet uit Dangerous Minds. En het ironische is dat de muziek van Coolio door regisseur John N. Smith waarschijnlijk te subversief zou zijn bevonden om ín de film te worden gebruikt. Lejares Lou Anne Johnson krijgt haar leerlingen uit het zwarte ghetto namelijk aan de wereldliteratuur met behulp van Bob Dylan (!), waar Ice Cube of Snoop Doggy Dog meer voor de hand hadden gelegen. Want het is moeilijk voor te stellen dat heuse gangsta's Mr.


NRC Webpagina's
4 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)