U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Getronics neemt Wang in VS over
AMSTERDAM, 4 MEI. De Nederlandse automatiseerder Getronics koopt voor 3,7 miljard gulden het Amerikaanse computerbedrijf Wang Global. Met een omzet van omgerekend zes miljard gulden over 1998 en ruim 20.000 werknemers is Wang bijna twee keer zo groot als Getronics. "Met de overname van Wang hebben wij versneld onze doelstelling van geografische spreiding gerealiseerd", aldus bestuursvoorzitter C. van Luijk in een toelichting op de vanmorgen aangekondigde overname.

'Oudste schrift komt uit Pakistan'
ROTTERDAM, 4 MEI. Archeologen hebben in Pakistan mogelijk het oudste schrift ter wereld gevonden. De vondst is opmerkelijk omdat tot nu toe werd aangenomen dat de oudste geschriften afkomstig zijn uit Mesopotamië (het huidige Irak) of uit Egypte. In de buurt van het Pakistaanse Harappa hebben archeologen potscherven opgegraven met drietandachtige tekens. Vermoedelijk gaat het om een vroege voorloper van het Indusschrift. Vanaf ongeveer 2500 voor Christus kwam de zogenoemde Indusbeschaving tot bloei in de omgeving van Harappa.

Tornado's treffen hart van VS: 39 doden
OKLAHOMA-STAD, 4 MEI. Een serie tornado's heeft in de Amerikaanse staten Oklahoma en Kansas een enorme ravage aangericht. Tot dusver zijn 39 doden geteld en honderden gewonden. Alleen al in Oklahoma-Stad werden duizend huizen totaal vernield. Even buiten Witchita, Kansas, werd een woonwagenkamp bijna volledig in een meer geblazen.

KLM koopt kwart eigen aandelen
ROTTERDAM, 4 MEI. KLM koopt voor 962 miljoen gulden een kwart van de eigen aandelen in. Het aantal uitstaande aandelen wordt daarmee teruggebracht tot 46,1 miljoen. Reden van de terugkoop is volgens KLM "een aanzienlijk overschot aan liquide middelen".

Geen vervolging van burgemeester
LEEUWARDEN, 4 MEI. Burgemeester R. van der Mark van Vlieland wordt niet strafrechtelijk vervolgd wegens valsheid in geschrifte. Uit onderzoek van de rijksrecherche naar het declaratiegedrag van de burgemeester is gebleken dat hij niet strafrechtelijk verwijtbaar heeft gehandeld. Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de aangifte die een ex-ambtenaar van de gemeente had gedaan.

Dow Jones boven 11.000 punten
NEW YORK, 4 MEI. Op de beurs in New York is het Dow Jones industrieel gemiddelde gisteren voor het eerst boven de 11.000 geëindigd. De beursindex steeg ruim 2 procent. Het is nog maar vijf weken geleden dat de koersen voor het eerst een slot boven de 10.000-grens hadden.

Leger Indonesië doodt Atjehers
JAKARTA, 4 MEI. Het Indonesische leger heeft gisteren in de oproerige provincie Atjeh, in het noorden van Sumatra, ten minste 23 demonstranten doodgeschoten. Meer dan zeventig mensen raakten gewond.

NRC Webpagina's
4 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)