U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vuile cyberwar tegen de NAVO
De oorlog wordt niet alleen met bommen gevoerd: de oorlog om Kosovo is ook de eerste echte cyberwar.

Herverdeling geld schoolcomputers
Minister Hermans van Onderwijs heeft het geld voor computers in het onderwijs opnieuw verdeeld. Tot 2003 lopen de scholen die nog geen geld hebben gehad hun achterstand in. Vanaf 2003 krijgen alle basisscholen, middelbare scholen en scholen voor middelbaar beroepsonderwijs eenzelfde bedrag: 100 gulden per leerling per jaar.

Toch geen CNN: Nieuw hoofdstuk in de kabelklucht
Amsterdammers met een televisie die ouder is dan acht jaar blijken nog steeds geen CNN en MTV te kunnen ontvangen. ,,Een nieuw hoofdstuk in de kabelklucht. Een bom onder het akkoord", zegt GroenLinks-raadslid M. van Poelgeest.

Soldaat Taiwan maker CIH-virus
Een Taiwanese universiteit heeft de maker van het CIH-virus geïdentificeerd. Volgens het Tatung Institute of Technology is oud-student Chen Ing-hau verantwoordelijk voor het virus, dat op 26 april jl. voor bijna een miljard gulden aan schade heeft veroorzaakt.

Eppe Gremdaat bij de marine
,,We zijn nu, zeg maar, aan het pionieren", zegt Margreet Dolman op haar poesliefst. Ze zit in haar kantoortje, bekend uit de tv-programma's van haar schepper Paul Haenen, en spreekt inleidende woorden bij de cd-rom die gratis is toegevoegd aan het "lentenummer' van het blad Mens & Gevoelens.

France Telecom boos
France Telecom gaat zijn belang van 2 procent in Deutsche Telekom verkopen. Het telecomconcern is kwaad omdat zijn Duitse partner door de fusieplannen met Telecom Italia eerder gemaakte overeenkomsten zou hebben geschonden. Dit heeft Michel Bon, bestuursvoorzitter van France Telecom, gezegd in een vraaggesprek met de krant Le Monde van vandaag.

Amazon.com ziet winst dalen
De Amerikaanse internetboekhandel Amazon.com heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 36,4 miljoen dollar (75,3 miljoen gulden). De omzet steeg daarentegen met 236 procent tot 294 miljoen dollar. De resultaten waren beter dan verwacht. Amazon verwacht dit jaar verder in de rode cijfers te komen door investeringen in verbetering van de techniek voor elektronisch handelen. (ANP)

Winstsprong voor MCI WorldCom
Het Amerikaanse telecomconcern MCI WorldCom heeft in het eerste kwartaal een winst behaald van 688 miljoen dollar (1,4 miljard gulden). Vergelijkbare cijfers voor het eerste kwartaal van vorig jaar komen op 169 miljoen dollar. (ANP)


Voor de thuisblijvers die toch een Oranjegevoel willen krijgen en niet de hele dag tv willen kijken is er een oplossing: www.koninginnedag.net. Op deze mooi vormgegeven website is het goed toeven. Voor de late beslisser is er een uitgebreid overzicht van Koninginnedag-activiteiten in het hele land. Verder kun je de Koningin feliciteren of een partner uitzoeken voor Prins Willem-Alexander. Een aanrader is het onderdeel ""Als ik Beatrix was...". (www.koninginnedag.net)

NRC Webpagina's
30 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)