U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hoofdkwartier leger in Belgrado
getroffenBij nieuwe bombardementen op doelen in Joegoslavië heeft de NAVO vannacht in het centrum van Belgrado het hoofdkwartier van het Joegoslavische leger getroffen. Ook gebouwen van het ministerie van Defensie en de Servische politie liepen treffers op.

Clinton wil hedge funds in keurslijf
De Amerikaanse president Clinton wil strengere regels voor hedge funds, beleggingsfondsen die grootschalige speculatieve posities innemen op de financiële markten. De strakkere regelgeving is bedoeld om calamiteiten met dit soort fondsen te voorkomen.

Legitimatie verplicht voor voetballers
Om de toenemende fraude met "illegale' spelers in het amateurvoetbal tegen te gaan, overweegt de tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond KNVB drastische maatregelen te nemen. Het college wil dat bestrafte spelers van 18 jaar en ouder zich na de wedstrijd identificeren met een paspoort of rijbewijs. Het geknoei met valse namen zou daarmee bestreden kunnen worden.

32 miljard rijker
Goed nieuws! We zijn stukken rijker met zijn allen dan we jarenlang gedacht hadden. Het Nederlandse bruto binnenlands product was vorig jaar bijna 32 miljard gulden hoger dan officieel was geraamd. Nee, dat lag niet aan verzwegen inkomstenbronnen of aan de erkenning dat de Nederlandse economie een omvangrijke zwarte sector kent.

'Nieuwe privacy-wet kost bedrijfsleven miljarden'
DEN HAAG, 30 APRIL. De nieuwe Wet Bescherming Persoonsgegevens gaat ondernemers miljarden guldens kosten. De invoering van de wet die eind oktober in zou moeten gaan, dient te worden uitgesteld. Dat staat in een vertrouwelijk advies aan de Commissie-Slechte.

Minister Sharon wacht aanklacht wegens omkoping
TEL AVIV, 30 APRIL. De Israelische politie heeft gisteren de openbare aanklager aanbevolen de minister van Buitenlandse Zaken, Ariel Sharon, wegens omkoping en obstructie van gerechtelijk onderzoek te vervolgen.

FNV toch niet naar nieuw pand
ROTTERDAM, 30 APRIL. De verhuizing van de FNV naar een nieuw hoofdkantoor in Woerden gaat niet door. De vakcentrale blijft in Amsterdam, na de mislukte fusie van de FVN-bonden voor ambtenaren, onderwijs en politie.

Akkoord over hormoonvrij vlees
ROTTERDAM, 30 APRIL. De Verenigde Staten en de Europese Commissie hebben gisteren overeenstemming bereikt over voortzetting van de invoer van hormoonvrij Amerikaans rundvlees. Woensdag had de Commissie de import verboden omdat residuen van hormonen waren aangetroffen in "gegarandeerd hormoonvrij' rundvlees.

Cambodja treedt toe tot ASEAN
SINGAPORE, 30 APRIL. Cambodja is toegetreden tot de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). Dat is vandaag besloten op een bijeenkomst van de ASEAN-ministers van Buitenlandse Zaken in Hanoi.

Andere regeling schoolcomputers
DEN HAAG, 30 APRIL. Minister Hermans (Onderwijs) heeft het geld voor computers in het onderwijs opnieuw verdeeld. Op den duur krijgen scholen 100 gulden per leerling per jaar.

Ernstige fouten bij USZO
DEN HAAG, 30 APRIL. De uitvoeringsinstantie USZO in Heerlen heeft de afgelopen jaren leerkrachten met een WAO-uitkering enkele duizenden tot 80.000 gulden te veel betaald als gevolg van rekenfouten. De USZO wil het geld in één keer terugvorderen.

Nieuwe haring komt later
ROTTERDAM, 30 APRIL. De nieuwe haring komt dit jaar later dan gebruikelijk. Op 2 juni zal de haring te koop zijn.

NRC Webpagina's
30 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)