U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN rekende te veel voor "interconnectie'
KPN heeft opnieuw een slag verloren in de tarievenstrijd. Gisteren bepaalde toezichthouder op de telecommunicatie Opta, dat de voormalige PTT geld moet terugbetalen aan vijf concurrenten. Bijna een jaar lang heeft de KPN hen te veel berekend voor het leggen van een verbinding met de KPN-kabels (interconnectie).

KPN traag met informatie aan aandeelhouders
KPN is laat met de verstrekking van cruciale informatie aan zijn aandeelhouders. Drie jaar na dato geeft het telecombedrijf pas details over een overeenkomst met de Indonesische partner Bakrie.

Adverteerder wil grotere flexibiliteit van kranten
Bedrijven willen invloed hebben op de plek van advertenties in dagbladen. Ook moeten kranten een ander, gedifferentieerd, prijsbeleid gaan voeren. Als de uitgevers niet aan die wensen voldoen, zullen adverteerders afhaken. Dat zegt de Bond van Adverteerders (BVA).

In de war
Toegegeven, op zaterdag had beter moeten worden nagedacht, maar toen moesten ritsen boodschappen gedaan worden teneinde een flitsend diner te serveren, compleet met een prachtig toetje en desertwijn. Zondagochtend bleek de tandpasta op. Naar de Etos. ,,Jongen, blijf nou van het snoep af", riep een moeder door de winkel.

Geldboetes geëist tegen provider
AMSTERDAM, 29 APRIL. Tegen internetprovider XS4ALL uit Diemen is voor de rechtbank in Amsterdam een geldboete geëist van vijfduizend en duizend gulden wegens het weigeren van een bevel van justitie om een tap te zetten op de lijn van een cliënt die kinderporno zou verspreiden. (ANP)

BBC-chef met dood bedreigd
LONDEN, 29 APRIL. Tony Hall, hoofd van de nieuwsdienst van de BBC en chef van de eerder deze week vermoorde nieuwslezeres Jill Dando, staat onder politiebewaking nadat hij telefonisch met de dood was bedreigd. ,,We hebben Jill Dando vermoord. We zullen daarna Tony Hall vermoorden", luidde één van de boodschappen die de BBC afgelopen dinsdag ontving. De beller beweerde een Serviër te zijn, en de moordenaar van Dando. De politie neemt de telefoontjes serieus, omdat Dando voor haar dood ook dit type boodschappen ontving. De Britse politie tast nog in het duister over het motief voor de moord op Dando. (Reuters)

Winstexplosie bij America Online
De Amerikaanse internetaanbieder America Online (AOL) heeft in het derde kwartaal van zijn op 1 juli begonnen boekjaar een winst geboekt van 117 miljoen dollar (243,3 miljoen gulden), 200 procent meer dan een jaar eerder. De omzet nam toe van 704 miljoen naar 1,1 miljard dollar. De recordwinst was vooral toe te schrijven aan het toegenomen aantal abonnementen. AOL bedient nu 16,9 miljoen internetgebruikers. (ANP)

Postbezorging via Internet
Wie geen zin heeft zelf zijn brief op de bus te doen, kan tegenwoordig op Internet terecht. Sinds kort verzorgt Planet Internet met PPT Post een speciale dienst, Telepost, waarbij e-mails worden geprint en in een brief gestopt. Vervolgens wordt de brief gewoon bezorgd. PTT Post wil zo zijn diensten op de elektronische snelweg uitbreiden. Wie een brief via het net verstuurt is echter wel aanzienlijk duurder uit: de kosten bedragen vooralsnog 1,50 gulden. De gemaakte kosten worden doorberekend in het internetabonnement van de afzender. Bij de provider World Access/Planet Internet zijn in totaal ongeveer 275.000 internetters aangesloten. Als de nieuwe dienst aanslaat, wil Telepost ook het versturen van ansichtkaarten via het Internet gaan verzorgen. (ANP)


MediaNL, een digitaal tijdschrift gemaakt door studenten van de Utrechtse school voor journalistiek, brengt morgenochtend een live- verslag van het bezoek van de koningin aan de Utrecht. De uitzending is bedoeld voor wie niet in de gelegenheid is Beatrix' jaarlijkse uitstapje te volgen, zoals Nederlanders in het buitenland. Zaterdag (11.45-13.30u.) volgt een samenvatting. (www.journalism.fcj.hvu.nl/MediaNL)

NRC Webpagina's
29 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)