U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lintjesregen ongelijk verdeeld
ROTTERDAM, 29 APRIL. In Noord-Brabant zijn vandaag de meeste lintjes uitgereikt, vooral lagere onderscheidingen. Hogere onderscheidingen, ridder en hoger, werden voornamelijk toegekend in de Randstad. Dit blijkt uit een analyse die NRC Handelsblad heeft uitgevoerd op de woonplaatsen van de gedecoreerden.

Onderzoek naar uitlating Van Gobbel
ROTTERDAM, 29 APRIL. Het Rotterdamse openbaar ministerie gaat onderzoeken of Feyenoord-speler Ulrich van Gobbel een strafbaar feit heeft begaan tijdens de huldiging van afgelopen zondag op de Coolsingel. Van Gobbel zou verscheidene malen ,,Wie niet springt die is jood" hebben geroepen tegen het duizendkoppige publiek op het moment dat de Feyenoord-selectie zich voor de tweede maal op het balkon van het stadhuis vertoonde.

Kort geding tegen Rotterdams alcoholverbod
ROTTERDAM, 29 APRIL. Horeca Nederland spant een kort geding aan tegen de gemeente Rotterdam in verband met het alcoholverbod op Koninginnedag in het centrum van de stad. Het kort geding zou vanmiddag dienen. Dat heeft een woordvoerder van Horeca Nederland, afdeling Rotterdam, laten weten.

Uitroeping Palestijnse staat uitgesteld
GAZA, 29 APRIL. De Palestijnse Centrale Raad, een leidend orgaan van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) heeft vandaag besloten een beslissing over de eenzijdige uitroeping van een Palestijnse staat uit te stellen tot na de Israelische verkiezingen op 17 mei. PLO-leider Arafat heeft lange tijd gedreigd op 4 mei, wanneer de in Oslo afgesproken interimperiode afloopt, een onafhankelijke Palestijnse staat uit te roepen.

Vakopleidingen verdwijnen
ROTTERDAM, 29 APRIL. Lagere beroepsopleidingen verdwijnen in een op drie steden. Scholen sluiten relatief dure afdelingen, zoals die voor automonteur of schilder, als gevolg van de verplichte samenvoeging van het voorbereidend beroepsonderwijs en de Mavo.

PSV contracteert Zwitser Vogel
EINDHOVEN, 29 APRIL. PSV heeft vanmiddag de Zwitserse voetbalinternational Johann Vogel gecontracteerd. De 22-jarige middenvelder speelt tot 1 juli bij Grasshoppers en tekent in Eindhoven voor vier jaar.

Steffenberg open voor Kosovaren
VUGHT, 29 APRIL. Het voormalige blindeninstituut De Steffenberg in Vught is beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen uit Kosovo. Dit heeft het bestuur van de stichting Elzenroode, die vorig jaar het pand kocht om te voorkomen dat er asielzoekers in geplaatst werden, unaniem besloten.

Miljoen gulden voor Lancée
LEEUWARDEN, 29 APRIL. Oud-politiechef R. Lancée van Schiermonnikoog krijgt een schadevergoeding van ruim een miljoen gulden en wordt eervol ontslagen als inspecteur van politie. Lancée werd in april 1996 door een arrestatieteam van zijn bed gelicht, nadat zijn dochter hem van incest had beschuldigd. Later verklaarde zij het verhaal te hebben verzonnen.

NRC Webpagina's
29 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)