U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CNN en MTV terug op kabel Amsterdam
CNN en MTV keren per 1 mei terug op de Amsterdamse kabel. De gemeenteraad van Amsterdam stemde gisteravond in met het openbreken van het contract met kabelbedrijf A2000 dat de terugkeer van de zenders mogelijk maakt. Vanaf volgend jaar komen de commerciële zenders achter een decoder.

Ook politieke prijs voor Amsterdamse kabelkwestie
CNN en MTV keren per 1 mei terug op de Amsterdamse kabel. In de loop van 2000 wordt de decoder ingevoerd; de kijker kan dan kiezen voor een uitgebreid pakket kanalen tegen extra betaling.

Geest Vinken waart rond bij uitgever Elsevier
Commissarissen die met slaande deuren vertrekken, een voortdurende zoektocht naar een topman, minder winst en een zwak aandeel. Reed Elsevier trachtte beleggers vergeefs moed in te spreken.

Enquête-house door voorzitter Meijer
Weken achtereen schalden de stemmen van Theo Meijer en andere hoofdrolspelers in de parlementaire enquête naar de Bijlmerramp door de Eerste Kamer en via de televisie ook door ontelbare huiskamers. Sinds vandaag zijn hun meest gevleugelde woorden eveneens op cd te beluisteren en wel gelardeerd met house-muziek.

Brinta, knuffels en medicijnen
Heel performendNederland is aan het werk voor Kosovo. Ook tandartsen en ambtenaren spannen zich in. De hulporganisaties houden de opbrengst geheim tot na de tv-uitzending van vanavond op Nederland 2, SBS6 en RTL4.

Realistisch tv-man
Omroepbestuurder J.W. Rengelink is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was bijna dertig jaar lang tv-secretaris van de VARA en twintig jaar programmacommissaris bij de Nederlandse Televisie Stichting, de voorloper van de NOS. Ook bekleedde hij diverse functies voor de European Broadcasting Union, de organisatie van publieke omroepen.

Achter computer KPN gaan toch mensen schuil
Klagers en hijgers hoeven zich geen zorgen te maken. Achter de computers die hen vanaf vandaag te woord lijken te staan bij de inlichtingendienst van KPN gaan operators schuil van vlees en bloed. Wie 118 belt, het nieuwe nummer, wordt via een bandje gevraagd naam, eventueel adres en woonplaats in te spreken.

Apple ziet kwartaalwinst verdubbelen
De Amerikaanse computerconcern Apple heeft in het tweede kwartaal van dit boekjaar zijn winst ruim verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deuken in een masker
Wanneer verliest een mens zijn onschuld? ,,Bij mij gebeurde dat op mijn elfde", zei een bijna bekende Nederlander onlangs. Hij is zeker van plan deze gebeurtenis in een kloek boek vast te leggen. ,,Dat wordt dan mijn vierde roman en aan de einder gloort de Nobelprijs." De lieverd.

Deutsche Telekom
Deutsche Telekom gaat weer aandelen uitgeven. Het telecomconcern maakte vandaag bekend dat de stukken nog voor de zomer op de markt komen. Het is het tweede deel van de in 1996 begonnen beursgang, die toen bijna 20 miljard mark opleverde en daarmee de grootste in Europa was. De omzet van Deutsche Telekom is in het eerste kwartaal met 1,2 miljard mark afgenomen tot 16,1 miljard mark (18,14 miljard gulden). De kwartaalwinst was met 1,04 miljard mark vrijwel onveranderd. Over heel 1998 steeg de winst met ongeveer een derde tot 4,4 miljard mark.


De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat extra mensen inzetten om te controleren of ziekenhuizen, ambulancediensten en de GGD's millenniumproof zijn. Dit schrijft minister Borst (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer ter begeleiding van haar rapport 'Millennium Plan Vitale Zorg'. De minister wil zo beter ,,achterblijvers bijsturen". Op de site van het ministerie zijn zowel de brief als het rapport te lezen.
(www.minvws.nl)

NRC Webpagina's
15 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)