U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Algerije heeft nog één kandidaat over
ALGIERS, 15 APRIL. De Algerijnen hebben vandaag nog maar één kandidaat in hun presidentsverkiezingen: de door de machthebbers aangeprezen oud-minister van Buitenlandse Zaken Abdelaziz Bouteflika. De overige zes kandidaten trokken zich gisteren uit de verkiezingen terug onder verwijzing naar grootscheepse fraude met de stemmen die onder andere leger en politie in de afgelopen dagen hebben uitgebracht.

CNN en MTV terug op kabel Amsterdam
AMSTERDAM, 15 APRIL. CNN en MTV keren per 1 mei terug op de Amsterdamse kabel. De gemeenteraad van Amsterdam stemde gisteravond in met het openbreken van het contract met kabelbedrijf A2000 dat de terugkeer van de zenders mogelijk maakt.

Vijf jaar cel voor oud-premier Benazir Bhutto
ISLAMABAD, 15 APRIL. Een rechtbank in Lahore heeft vanochtend de vroegere Pakistaanse premier Benazir Bhutto en haar echtgenoot Asif Ali Zardari wegens corruptie veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 8,6 miljoen dollar. Bhutto, nu parlementslid, mag geen enkel openbaar ambt meer bekleden.

EU: punt achter bananenconflict
BRUSSEL, 15 APRIL. De Europese Unie gaat niet in beroep tegen de veroordeling door de WTO van het importregime voor bananen. Dit hebben bronnen bij de Europese Commissie gezegd. Hiermee komt een eind aan een jarenlang conflict met de VS.

Modificeren van gewassen mag
DEN HAAG, 15 APRIL. De Tweede Kamer gaat akkoord met de verbouw, import en verwerking in levensmiddelen van genetisch veranderde (gemodificeerde) gewassen. De vijf kleine fracties die dit tijdelijk willen verbieden kregen daarvoor geen steun.

Uitleveringsprocedure Pinochet gaat door
LONDEN, 15 APRIL. De procedure voor de uitlevering van de Chileense oud-dictator Pinochet aan Spanje kan doorgaan. Dat heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Jack Straw, vanmorgen beslist. Pinochet werd in oktober in Londen gearresteerd.

NRC Webpagina's
15 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)