Zaterdag 27 maart 1999
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletjeDeze week in Economie voor Jou: Beleggen een volkssport?
bolletjeDossier Kosovo conflict. Met nieuwsartikelen, achtergronden, portretten van de betrokken partijen en een historische overzicht van het conflict.
bolletje Profiel over privacy.
bolletje De verbeelding en de macht of: Pulp Friction.
bolletje In dossier Crisis Europese Commissie: EU-leiders blij met snelle keus Prodi.
bolletje Een filter tegen haat in E-mail uit New York.
bolletje Discussie: moeten er speciale subsidies komen om jongeren en minderheden te stimuleren naar het theater te gaan?
bolletje De rechtszaak tegen Bouterse van start. Zie Dossier Suriname.
bolletjeIn Bureau Moskou: Mannen met baarden zijn niet te vertrouwen.

( a d v e r t e n t i e s )

Autobus met kinderen verongelukt, 2 doden

WIESBADEN - Reddingswerkers doorzoeken het wrak van de autobus die gisteravond met Nederlandse scholieren verongelukte bij Wiesbaden. Twee meisjes van 14 en 15 jaar kwamen daarbij om het leven. Een kind verkeert nog in levensgevaar. Negentien andere inzittenden raakten gewond, van wie negen ernstig. In de bus zaten 59 leerlingen van de Albert Schweitzerscholengemeenschap in Geleen en acht begeleiders, op weg naar Oostenrijk voor een skivakantie. Het ongeluk gebeurde even voor acht uur op de autosnelweg van Keulen naar Frankfurt ter hoogte van Idstein. Door nog onbekende oorzaak raakte de bus van de weg en belandde 30 meter lager op zijn dak, deels in een beek. De vangrail was ter plaatse weggehaald in verband met werkzaamheden. Een aantal inzittenden raakte bekneld en kon pas na enige tijd worden bevrijd. De gewonden zijn onder andere met helikopters overgebracht naar ziekenhuizen in Idstein en Bad Schwalbach. Ook de chauffeur en de bijrijder raakten gewond. Zij zijn vannacht gehoord door de Duitse politie. De overlevenden zijn opgevangen in een sporthal in de omgeving. Op de school in Geleen werd in de avond een opvangcentrum voor ouders ingericht, bemand door docenten en hulpverleners. De Nederlandse hulporganisatie SOS Internationaal heeft een medisch team naar Duitsland gestuurd.

* Servië verliest twee MiG's boven Bosnië
Twee Amerikaanse F-15's hebben gistermiddag twee Joegoslavische MiG-29's neergeschoten boven Bosnië. Wrakstukken zijn gevonden bij Keocak, in noord-Bosnië.
bolletje Zie ook:
Dossier Kosovo conflict. Met nieuwsartikelen, achtergronden, portretten van de betrokken partijen en een historische overzicht van het conflict.

* 'Kosovo' lastig bij staatsbezoek aan China
De oorlog op de Balkan zal de politieke lading van het komend staatsbezoek van koningin Beatrix aan China vergroten. Zowel China als Nederland zijn momenteel lid van de Veiligheidsraad en nemen diametraal tegenovergestelde posities in bij dit gewapende conflict. Daarom zal de kwestie-Kosovo een onontkoombaar thema zijn bij het koninklijk bezoek, dat op 12 april aanvangt.

* Serviërs moorden en plunderen in Kosovo
Uit Kosovo komen steeds meer meldingen van gewelddaden door Servische ordetroepen en paramilitaire bendes. Vluchtelingen en ooggetuigen melden beschietingen van dorpen, moordpartijen en plunderingen.

* Slavische broederliefde telt niet mee
De Russische band met de Serviërs heeft niets met 'pan-Slavische' dagdromen te maken, maar met pragmatisme.

* Lading van El-Al-toestel nu duidelijk
De parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp heeft gisteren kopieën ontvangen van de nog ontbrekende documenten van de lading in het op 4 oktober 1992 verongelukte El Al-vliegtuig.

*
De Draad - dagelijkse column
Zelfprijzend vermogen van webwereld evenaart dat van reclamebranche
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Film en Video - premières
* Webwereld
* Profiel - wekelijkse themabijlage
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Gastenboek

( a d v e r t e n t i e s )
Postbank
Syntegra - Vrijheid in arbeidsvoorwaarden
ING - Kredietaanvraag on-line

Krekel
Krekel
Oranje flitsen!
Ja, Holland
spreekt een
woordje mee

NRC Handelsblad
op Internet

Hoofdredactie:
mr. F.E. Jensma
(hoofdredacteur),
J. van der Vaart,
dr. W. Oosterbaan Martinius
en L. Starink

Internetredactie:
F. Santing (chef),
drs. L.J. Keijser,
drs. M.J. Klaver,
T.J. Rooduijn en
L. Witte

Vragen, reacties of opmerkingen?
Stuur ze naar
web@nrc.nl

 

* Beurs Amsterdam voorziet fors lagere winst
De Amsterdamse beursorganisatie Amsterdam Exchanges voorziet dat de resultaten dit jaar flink zullen achterblijven bij het recordjaar 1998. In het afgelopen jaar is de gezamenlijke nettowinst van de Effectenbeurs en de Optiebeurs gegroeid met 47 procent naar 119 miljoen gulden.

* Insectenkenner maakt computerprogramma voor voetbaltrainers
Louis van Gaal kan ongetwijfeld zonder, vermoedt dr. Lucas Noldus. Maar voor de gemiddelde sportcoach is het computerprogramma 'The Observer' ,,onmisbaar''. De directeur van Noldus Information Technology uit Wageningen legde de basis voor zijn bedrijf toen hij tijdens zijn promotie-onderzoek het gedrag van insecten bestudeerde met een zelf ontwikkeld computerprogramma.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Loket of draaideur
Als het aan het kabinet ligt, staat de uitkeringswereld wederom een ingrijpende reorganisatie te wachten. Er moet één loket komen, voor een uitkering of het zoeken naar baan. Maar het monstrum waaraan nu wordt gewerkt zal een draaideur blijken, waar cliënten duizelig weer uit naar buiten komen.
Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* Vrijdag

Abonnement op NRC Handelsblad?

Abonnement

Een aanbod om over na te denken.