U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kort geding freelancers om auteursrechten opgeschort
Het kort geding dat een aantal freelance medewerkers van NRC Handelsblad, de Volkskrant en Het Parool tegen hun kranten hadden aangespannen gaat voorlopig niet door. Het kort geding zou maandag dienen voor de president van de Amsterdamse rechtbank.

Niet voor de pc alleen
De samenwerking van AVRO, KRO en NCRV heeft zich sinds vorige week uitgebreid naar internet. De AKN-omroepen publiceren daar gezamenlijk TvWeb, een elektronische weekblad met actuele gegevens en informatie over programma's en tv- sterren.

Platenindustrie pakt Internet aan
De International Federation of Phonographic Industries (IFPI) is woensdag een gerechtelijke procedure begonnen tegen het Noorse bedrijf FAST. FAST is de eigenaar van 'mp3.lycos.com' een belangrijke 'zoekmachine' voor mp3-bestanden op internet. De kleine gecomprimeerde mp3-bestanden, die het de internet-gebruiker mogelijk maken muziek van cd-kwaliteit binnen te halen, zijn een doorn in het oog van de muziekindustrie. Omdat de sites die de bestanden op het net aanbieden steeds verhuizen, zijn ze moeilijk te vervolgen. De FPTI, belangenbehartiger van 1.300 platenmaatschappijen in 39 landen, probeert daarom nu de search-engine Lycos te verbieden nog langer verbindingen met mp3-sites te verschaffen.

Verslaggeefster Net 5 vrijgelaten
Verslaggeefster Nynke la Porte en de Hongaarse cameraman Zoltan Olah van Net 5 zijn gisteren vrijgelaten uit het politiebureau van Novi Sad in Servië. De Joegoslavische president Milosevic heeft persoonlijk de vrijlating gelast, zo meldde het Joegoslavische ministerie van Buitenlandse Zaken Net 5 vrijdag. De 33-jarige journaliste en Olah werden donderdag in Novi Sad opgepakt toen ze even langs de weg stopten. Ze wilden in die regio filmen. Volgens La Porte waren ze ,,op de verkeerde plek op het verkeerde moment". (ANP)

KPN sterker in Hongarije
KPN Telecom heeft zijn positie op de Hongaarse markt versterkt. KPN heeft een belang gekregen van 49 procent in PT Invest en heeft daardoor zijn greep op het Hongaarse telecombedrijf Pantel vergroot. KPN had al een belang van 49 procent in Pantel en PT Invest heeft bijna 26 procent van de aandelen van dit telecombedrijf in handen. Pantel is qua grootte de tweede telecomaanbieder in Hongarije en treedt op als concurrent van Matav, de Hongaarse PTT.

NRC Webpagina's
27 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)