U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brandweer gaf waarschuwing voor tunnelbrand
ROTTERDAM, 27 MAART. Volgens een Franse krant heeft de brandweer vorig jaar al gewaarschuwd dat de Mont-Blanctunnel bij brand een dodelijke val is. De brand die woensdag uitbrak en ten minste 35 levens kostte is inmiddels geblust.

Euthanasiearts schuldig bevonden
PONTIAC, 27 MAART. Een jury heeft de Amerikaanse arts Jack Kervorkian, voorvechter van vrijwillige euthanasie, schuldig bevonden aan dood door schuld. Hem was moord ten laste gelegd.

Ladingpapieren El Al nu compleet
ROTTERDAM, 27 MAART. De parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp heeft gisteren kopieën ontvangen van de nog ontbrekende documenten van de lading in het op 4 oktober 1992 verongelukte El Al-vliegtuig. De commissie kreeg de stukken in handen met hulp van de Amerikaanse douane en het Nederlandse consulaat in New York.

Renault en Nissan tekenen akkoord
TOKIO, 27 MAART. Het Franse autoconcern Renault SA neemt een aandeel van 36,8 procent in Nissan Motors voor 643 miljard yen, ongeveer 10 miljard gulden. De directeur van Nissan, Yoshikazo Hanawa en de president van Renault, Louis Schweitzer, ondertekenden hierover vanochtend in Tokio een akkoord.

Zusjes Williams in tennisfinale
ROTTERDAM, 27 MAART. De zusjes Serena (17) en Venus Williams (18) staan morgen tegenover elkaar in de finale van het tennistoernooi in Key Biscayne. Serena versloeg gisteravond Martina Hingis (6-4 en 7-6), Venus won vannacht van Steffi Graf (6-2 en 6-4).

Volkswagen gaat zelf truck bouwen
ROTTERDAM, 27 MAART. Volkswagen ziet af van de acquisitie van een vrachtwagenfabriek omdat overnames veel te duur zijn geworden. Het concern gaat nu zelf een truck ontwikkelen, aldus bestuursvoorzitter Ferdinand Piëch gisteren.

Hagen juicht stap Nedlloyd toe
LONDEN, 27 MAART. De Noorse reder Torstein Hagen juicht de recente stap van Nedlloyd om het wegtransport te verkopen toe. ,,Er is nu precies gebeurd wat ik tien jaar geleden al voorstelde.''

NRC Webpagina's
27 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)