U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwe gratis krant
Uitgever Telegraaf Holding zal met ingang van 1 september een gratis ochtendblad verspreiden op de Nederlandse stations. De nieuwe krant is een reactie op de plannen van NS en het Zweedse mediabedrijf Modern Times Group (MTG) om in het najaar een Nederlandse versie van de Zweedse krant Metro op de markt te brengen. Dit hebben bronnen binnen het Telegraaf-concern gisteren bevestigd.

New York wil geld verdienenals filmstad
Hoewel er maar één Hollywood is wil New York toch graag als tweede filmstad in de VS worden gezien. De stad noemt zich graag de Hoofdstad van de 'Indies', de onafhankelijke filmmakers, en verdient er ook goed aan.

Rabo weer probleem op internet
Beleggers die voor hun transacties gebruik maken van de internet-site van de Rabobank hebben in de nacht van maandag op dinsdag kunnen handelen op naam van andere Rabobank-beleggers.

Gemene mannen met spieren
U dacht misschien dat zo'n dwergje geen kans maakte tegen een reus, maar let maar op: hoe kleiner, hoe gemener in het vrij worstelen. En als het moet, roept de dwerg een groot aantal soortgenoten te hulp die de verwaande reus met zijn belachelijke turnpakje door een geniepige massa-aanval te gronde richten - tot wanhoop van de scheidsrechter, maar tot intens genoegen van het publiek in het stadion en voor de buis.

One-2-One te koop
Het Amerikaanse kabel- en telecomconcern MediaOne en het Britse telecomconcern Cable and Wireless zinnen op de verkoop van One-2-One, het op drie na grootste mobiele telecombedrijf in Groot- Brittannië. Dat hebben de twee vandaag bevestigd. De verkoop zou beide bedrijven 11 miljard pond sterling (36,3 miljard gulden) kunnen opleveren. Mediaone wil zich na de fusie met het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast meer richten op vaste kabelactiviteiten.

Bundeling reclamebedrijven
Het Franse Havas Advertising, het grootste reclamebureau van Europa, en het media-adviesbureau Media Planning, het grootste van Spanje, bundelen hun media-activiteiten. Daardoor ontstaat de op één na grootste onderneming in haar soort ter wereld met een omzet van 4,2 miljard euro (9,2 miljard gulden). (ANP)

Winst uitgeverij Brill daalt 7 procent
Uitgeverij Koninklijke Brill heeft het afgelopen jaar een lagere nettowinst geboekt dan een jaar eerder. De uitgeverij moet een daling met 7 procent tot 1,37 miljoen gulden incasseren. Reorganisatiekosten waren verantwoordelijk voor dit lagere resultaat. De omzet van Brill nam met bijna 12 procent toe tot 19,1 miljoen. Die toename kwam onder andere door de overname van Humanities Press. De integratie van deze nieuwe aanwinst in de organisatie van Brill bracht extra kosten met zich mee. Verder had Brill het afgelopen jaar te maken met uitgaven door herinrichting en uitbreiding van de marketing- en distributie- activiteiten. (ANP)

Opstand bij filmblad Skrien
AMSTERDAM, 24 MAART. Vijf van de acht redacteuren van Skrien, Maandblad voor Film en Televisie, hebben begin deze maand het vertrouwen opgezegd in hoofdredacteur Mieke Bernink en zakelijk leider Henny Swets. Zij hebben het bestuur van de stichting Skrien gemeld dat ze alleen aanblijven als hoofdredacteur en zakelijk leider opstappen. Beiden wordt verweten onjuist te hebben gehandeld in een arbeidsconflict met eindredacteur Truusje van de Kamp, die ziek thuis zit. De zakelijk leider zou een extra overheidssubsidie van 75. 000 gulden om nieuwe abonnees te werven zodanig hebben besteed dat het resultaat minimaal is. Een zesde redacteur onderschrijft de grieven, maar heeft niet het vertrouwen opgezegd.

Een van de vijf rebellen, René van Uffelen, is inmiddels definitief vertrokken. Volgens de hoofdredacteur zijn hoofdredactie en stichtingsbestuur nog in gesprek met de overige vier om tot een oplossing te komen van het conflict. Zij verwacht dat 'de soep niet zo heet zal worden gegeten als hij wordt opgediend' en dat er overeenstemming bereikt kan worden. Twee redacteuren daarentegen betwijfelen, onafhankelijk van elkaar, dat partijen in de laatste weken nader tot elkaar zouden zijn gekomen. Wel zou Bernink de redactie hebben meegedeeld in de zomer af te zullen treden, op grond van een al veel eerder genomen eigen beslissing. De continuering van de uitgave zou volgens alle betrokkenen niet in gevaar komen.


Vanmiddag zouden de Britse Law Lords over het lot van de Chileense ex-dictator Pinochet beslissen. Via de site van de Guardian (www.newsunlimited.co.uk/Pinochetontrial) is live het laatste nieuws over de rechtszitting te volgen. Daarnaast is er een uitgebreid archief met artikelen en zijn er op de site reacties vanuit Chili en van Chileense vluchtelingen te lezen. Ook is het mogelijk te reageren. Zelfs het emailadres van generaal Pinochet staat op de site.

NRC Webpagina's
24 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)