U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwe gratis krant
ROTTERDAM, 24 MAART. Uitgever Telegraaf Holding zal met ingang van 1 september een gratis ochtendblad verspreiden op de Nederlandse stations. De nieuwe krant is een reactie op de plannen van NS en het Zweedse mediabedrijf Modern Times Group (MTG) om in het najaar een Nederlandse versie van de Zweedse krant Metro op de markt te brengen. Dit hebben bronnen binnen het Telegraaf-concern bevestigd.

Kaartjes voor trein worden fors duurder
DEN HAAG, 24 MAART. De prijzen van spoorkaartjes zullen de komende jaren meer stijgen dan de laatste jaren gebruikelijk. De Nederlandse Spoorwegen ontkomen daar naar eigen zeggen niet aan, nu minister Netelenbos gisteren heeft aangekondigd dat ze de NS een heffing van zo'n 250 miljoen gulden per jaar wil opleggen voor gebruik van de infrastructuur.

Romano Prodi nieuwe voorzitter Commisie EU
BERLIJN, 24 MAART. De Italiaanse oud-premier Romano Prodi wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Prodi volgt de Luxemburger Jacques Santer op, die onlangs met de gehele Commissie aftrad na een vernietigend rapport over vriendjespolitiek en fraude bij de Commissie.

OPEC beperkt olieproductie
WENEN, 24 MAART. De olieproductie van de elf OPEC-landen gaat met ingang van 1 april met 1,72 miljoen vaten per dag omlaag. Daartoe hebben de olieministers van de OPEC-landen gisteren besloten. Op die manier hopen ze de olieprijs, die tot beneden de 10 dollar per vat is gedaald, te kunnen opkrikken naar een niveau tussen de 15 en 20 dollar.

El Al eist rectificatie
DEN HAAG, 24 MAART. De Israelische luchtvaartmaatschappij El Al meent ten onrechte beschuldigd te zijn door de parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp en eist openbare rectificatie. De maatschappij stelt de staat aansprakelijk voor alle materiële schade die ze lijdt door het optreden van de commissie.

Beslag op geld Molukse kerken
ROTTERDAM, 24 MAART. De Drugs Enforcement Agency (DEA), de Amerikaanse overheidsdienst voor drugsbestrijding, heeft beslag gelegd op enkele tientallen miljoenen guldens van de Molukse kerken in Nederland. Volgens de DEA is het kapitaal, op een bankrekening op de Bahama's, drugsgeld.

Apothekers extra gekort
DEN HAAG, 24 MAART. Apothekers en apotheekhoudende huisartsen moeten 225 miljoen gulden extra inleveren. Daarmee komt de korting voorlopig in totaal op 425 miljoen gulden. Dit is volgens minister Borst nodig om de stijging van de uitgaven voor medicijnen in de hand te kunnen houden.

Vrees voor blaasjesziekte
DEN HAAG, 24 MAART. Op een varkenshouderij in de Noordoostpolder is mogelijk de besmettelijke blaasjesziekte geconstateerd. Het bedrijf is vooralsnog geïsoleerd, maar nog niet geruimd.

Japan verjaagt schepen N-Korea
TOKIO, 24 MAART. De Japanse marine heeft afgelopen nacht twee van spionage verdachte Noord-Koreaanse schepen uit Japanse territoriale wateren verjaagd.

Moord Paraguay
ASUNCION, 24 MAART. In Paraguay is gisteren vice-president Luis Maria Argana vermoord.

NRC Webpagina's
24 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)