U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Vliegveldmuziek
Engels of alles, is het recept van de Amsterdamse socioloog Abram de Swaan voor het taalregime van de EU. Als de voertaal van de EU geen Engels wordt, moet iedereen zijn eigen taal blijven spreken. Daar ben ik het hartsgrondig mee eens.


T V   V O O R A F :


De Oscars als veldslag
Als alles en iedereen in de startblokken staat voor de rechtstreekse tv-uitzending van de Oscar-uitreiking, loopt de regisseur van het programma via de achterdeur het gebouw uit. Gehuld in rokkostuum, gaat hij iets verderop aan de kant van de weg staan wachten op een limousine. Hij stapt in, begroet zijn gade en samen rijden ze naar de voorkant van het gebouw. Daar stappen ze uit, zodat het publiek op de tribunes en de camera's van de diverse tv-ploegen hen goed kunnen zien, en lopen over de rode loper naar binnen. Vervolgens neemt de regisseur een andere deur, trekt zijn jasje uit, neemt plaats in de regiekamer en telt de laatste seconden af. De show kan beginnen.


F I L M   V O O R A F :


Winnen of sterven
Als twee profboksers worden markiezin de Merteuil en burggraaf de Valmont de film Dangerous Liaisons ingebracht. Haar taille wordt ingesnoerd door een handvol bediendes, zijn hoofd in warme doeken gevat. Met naald en draad wordt haar bustehouder tegen haar borsten aan genaaid, hij beschermt, met een soort puntzak, zijn gezicht tegen het poeder dat op zijn pruik gestoven wordt. En dan zijn ze klaar. Zij loopt van links naar rechts, hij van rechts naar links. Ieder in hun eigen paleis, maar toch is het duidelijk: deze twee moeten het tegen elkaar opnemen.

NRC Webpagina's
15 MAART 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)